ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Thu, 26 Jul 2018 09:00:31 +0200 Thu, 26 Jul 2018 09:00:31 +0200 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://www.fphag.cat Pallapupas omple de riure el Servei de Pediatria de l’Hospital General de Granollers Granollers, 25 de juliol de 2018 - Pallapupas anuncia l'inici de la seva activitat a l'Hospital General de Granollers. Després d'un breu període de prova, els infants i familiars de totes les àrees pediàtriques podran gaudir, tots els dimecres de 12h a 16h00, capitanejats per la Infermera Oxígena, d'una estada més amigable i distesa, que els ajudarà a afrontar la por o angoixa derivades del seu pas per l'hospital.

Avui, a la presentació que ha tingut lloc al mateix hospital, el Dr. Rafael Lledó, director general de la institució ha agraït l'aportació de l'Associació Gran Centre i l'Obra Social La Caixa sense la qual no hauria estat possible realitzar aquest projecte. Ha valorat molt positivament l'activitat que realitzen els Pallapupas a l'Hospital perquè "contribueix a fer que el nen estigui una mica més còmode a l'hospital i per tant també ho estaran les famílies i els professionals", així mateix ha comentat que la tasca dels Pallapupas també ajuda perquè reforça al bon equip del Servei de Pediatria de l'Hospital. Finalment el Dr. Lledó ha destacat: "Som persones que atenem persones, pel que les emocions juguen i el fet que darrere del nen, els professionals i les famílies estiguin bé suma, no només en l'àmbit del confort sinó que en pot afectar en els resultats de salut i d'aquesta manera, molt modesta, és probable que afavorim els espais de convivència general".

Per la seva banda, Angie Rosales, directora i fundadora de Pallapupas, ha destacat la importància del riure com a eina davant les situacions adverses com és el cas d'una malaltia, especialment quan es tracta d'infants. També ha agraït als donants la seva col·laboració en el projecte. "A Pallapupas estem molt contents de començar la nostra tasca a l'Hospital de Granollers per poder arribar a tots els nens i nenes del Vallès Oriental que algun dia hagin de passar per l'hospital. Enguany els Pallapupas podrem fer riure tots aquests infants gràcies a les donacions dels comerciants de Granollers i de La Caixa, i confiem que l'any vinent trobem el finançament per assegurar la continuïtat del nostre projecte."

Sobre el servei de Pallapupas a l'Hospital General de Granollers
El servei de Pallapupas a l'Hospital general de Granollers, ha estat possible gràcies a la donació solidària de l'associació de comerciants i empreses de serveis Gran Centre Granollers i l'Obra Social "la Caixa", que ha destinat part de la recaptació de les compres nadalenques del 2017 a millorar l'atenció del Servei de Pediatria de l'Hospital. El finançament actual cobrirà la presència dels Pallapupas a l'Hospital de Granollers durant un any.

Sobre Pallapupas
Pallapupas és una organització sense ànim de lucre fundada l'any 2000, que ajuda als pacients i als seus familiars a fer un canvi positiu gràcies a l'humor i el teatre per tal de millorar el seu estat d'ànim i créixer com a persona en el procés de la malaltia.
Pallapupas està formada per actors i actrius professionals formats en una metodologia teatral i assistencial adaptada a cada persona.

La tasca de Pallapupas arriba a prop de 40.000 beneficiaris a Catalunya: infants hospitalitzats, adults diagnosticats amb càncer, gent gran, i persones diagnosticades amb algun tipus de trastorn mental. També ajuda als familiars dels pacients a superar el procés de malaltia, i al personal d'infermeria i mèdic a facilitar la seva feina assistencial a 12 hospitals arreu de Catalunya. www.pallapupas.org

Sobre l'Hospital General de Granollers i el seu Servei de Pediatria
La Fundació Privada Hospital Asil de Granollers és un centre d'atenció sanitària, sòciosanitària i social, integrat al sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya. La Fundació està formada pel Centre Geriàtric Adolfo Montañá i per l'Hospital General de Granollers que és l'Hospital de referència del Vallès Oriental i com a tal té centralitzat el servei de Pediatria de la Comarca.

El servei de Pediatria realitza activitat a hospitalització, UCI neonatal, Maternitat, Urgències, Atenció ambulatòria i a l'Hospital de dia Pediàtric, essent el Servei de referència de les especialitats pediàtriques a la Comarca del Vallès Oriental. El Servei treballa constantment per millorar el procés global de l'atenció sanitària als més petits, així com per assolir la curació en el menor temps possible, disminuint al màxim l'impacte que la malaltia té sobre els infants i les seves famílies i evitar l'ingrés en la mesura que sigui possible. En els darrers anys aquest Servei ha vist incrementada la seva activitat, tant pel que fa al nombre com per la complexitat de la seva assistència. Per això recentment s'ha ampliat l'atenció a l'Hospital de dia Pediàtric, on es realitzen diversos tractaments hospitalaris i proves que requereixen sedació o monitorització evitant l'hospitalització a Planta i minimitzant l'estada.

El Servei de Pediatria en xifres:

Anualment més de 900 nens són hospitalitzats, es realitzen prop de 20.000 visites al servei d'Urgències i més de 15.000 infants passen per l'atenció ambulatòria i l'Hospital de Dia Pediàtric.

]]>
Thu, 26 Jul 2018 09:00:31 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/173/pallapupas-omple-de-riure-el-servei-de-pediatria-de-lhospital-general-de-granollers http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/173
L’Hospital General de Granollers celebra la Setmana Sense Fum                  L’Hospital s’adhereix a activitats de la XIX Setmana Sense Fum, que té lloc del 25 al 31 de maig

                 Segons la darrera enquesta de prevalença del consum de tabac, l’11,9% dels professionals de l’entitat són fumadors

Granollers 28 de maig de 2018. - La Setmana Sense Fum és una iniciativa que sorgeix amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la importància de viure sense tabac. Amb les implicacions de múltiples organitzacions (l’Agència de Salut Pública; les Diputacions; la Xarxa d’Atenció Primària Sense Fum i la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum; els col·legis oficials de medicina, infermeria, farmàcia, pedagogs i psicologia; i tota una llarga llista d’altres entitats assistencials i administratives) es pretén, sota un únic missatge, posar fre a l’inici del consum de tabac i fomentar l’abandó tabàquic.

Enguany, amb el lema VIU A SAC, SENSE TABAC!, l’Hospital s’adhereix i promociona tota una sèrie d’activitats del 25 al 31 de maig, amb l’objectiu d’incentivar una vida lliure del fum de tabac. Algunes de les propostes són diferents concursos de fotografia i històries d’ex-fumadors, participació en una tertúlia radiofònica; i la instal·lació d’una taula informativa a l’entrada principal de l’Hospital el 31 de maig, on es faran cooximetries i espirometries, i es lliuraran flors a totes aquelles persones no fumadores, en abandó tabàquic, i a tothom que dipositi a canvi les seves cigarretes, tot per commemorar el Dia Mundial Sense Tabac.

L’Hospital, que forma part de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum des de l’any 2005, ha anat consolidant el seu propi projecte d’Hospital lliure de fum. La implementació dels programes d’ajuda per deixar de fumar als treballadors i pacients ingressats, la prohibició del consum de tabac en tot el seu recinte, inclòs abans de l’entrada en vigència de la Llei 42/2010 o la celebració anualment del Dia Mundial sense Tabac, entre altres, han permès arribar a l’acreditació d’Or per la ENSH (Global Network for Tobacco Free Health Care Services) el 2014, i què pròximament haurà de ser revalorada.

Fruit de l’esforç i sensibilització per part de tots els representants de l’entitat, el consum de tabac entre els professionals de l’hospital ha anat disminuint de forma progressiva. El resultat de l’última enquesta de prevalença del consum de tabac a l’entitat, realitzada el 2017, mostra que actualment l’11,9% dels professionals són fumadors, amb un important descens respecte a la penúltima enquesta, que era d’un 26,3% el 2013. Aquest consum és significativament inferior què a la població catalana general d’edat laboral (15-64 anys, 29% enquesta de salut de Catalunya –ESCA- 2016) i inferior a la prevalença del consum de tabac entre els professionals dels hospitals catalans (28,1% - metanàlisis en 45 hospitals durant el 2009-2012).

No obstant això, en aquests dies, no es poden obviar les actuals xifres de consum de tabac. A Catalunya segueixen fumant entorn un milió i mig de persones (≥ 15 anys), què suposa el 24,7% de la població general (ESCA 2016). Sens dubte, el consum de tabac i l’exposició al fum de tabac està clarament relacionat amb una llarga llista de malalties i mort atribuïble. Aquesta epidèmia requereix d’un enfocament global amb el compromís i sensibilització de les administracions, les institucions sanitàries de tots els nivells i la ciutadania. Amb aquest esperit, l’Hospital col·labora amb la Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme al Vallès Oriental que, de manera transversal, vol abordar el tabac en aquests àmbits, a la comarca.

Convidem a una vida saludable i lliure de fum; no dubtis, VIU A SAC SENSE TABAC!

Referències:

Setmana Sense Fum 2018

Prevalencia de consumo de tabaco en trabajadores hospitalarios: metaanálisis en 45 hospitales catalanes. Gac Sanit 2016;30:55-8 - Vol. 30 Núm.1 

Dades ESCA 2016

]]>
Mon, 28 May 2018 12:35:46 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/170/lhospital-general-de-granollers-celebra-la-setmana-sense-fum http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/170
L’Hospital celebra l’acte de comiat dels nous especialistes en formació sanitària especialitzada
Granollers, 18 de maig de 2018.– Avui s’ha celebrat l’Acte Acadèmic de l’Àrea de Docència amb l’objectiu d’acomiadar als metges, infermeres obstetricoginecològiques i farmacèutics especialistes en formació. En total són 23 residents que han rebut el diploma.

Han acomiadat a aquests professionals el Dr. Rafael Lledó, director general de l’Hospital, la Dra. Eva Martín, adjunta a la Direcció General, i la Dra. Maria José Canto, cap de l’Àrea de Docència. La cloenda de l’acte ha anat a càrrec del Sr. Josep Mayoral, President del Patronat de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers i alcalde de Granollers.

Dr. Alejandro Eugenio Diaz                                                                              Anestesiologia i Reanimació

Dr. Orlando Aurazo Ramos                                                                    Cirurgia General i Aparell Digestiu

Dr. Xavi Barra Gonzalez                                                                      Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Dra. Eva Cases Rodríguez                                                                   Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Dra. Carmen Ferrer Ferrer                                                                                                                  Geriatria

Dr. Juan José Martínez Rivas                                                                                                              Geriatria

Dra. Sulema Nataly Yarleque León                                                                                                   Geriatria

Sra. Marta Alonso López                                                                       Infermeria Obstetricoginecològica

Sra. Isis Casamiquela Montagud                                                          Infermeria Obstetricoginecològica

Sr. Jon Ander Modenes Prado                                                              Infermeria Obstetricoginecològica

Dr. Jorge Garcia Gómez                                                                                                       Medicina Interna

Dra. Maria Esteve Martínez                                                                                   Obstetrícia i Ginecologia

Dr. Roberto Nicolás Cordovà Villegas                                                                                       Oftalmologia

Dra. Diana Àlvarez Guasch                                                                             Pediatria i àrees específiques

Dra. Marina Mir Parramon                                                                            Pediatria i àrees específiques

Dr. Joan Soler Vidal                                                                                                                           Psiquiatria

Dra. Irene Targa Suárez                                                                                                                   Psiquiatria

Dra. Alba Babot Cros                                                                              Medicina de Família i Comunitària

Dra. Fiorella Edith Guzmán Medina                                                    Medicina de Família i Comunitària

Dra. Alejandra Maria Ortiz Larios                                                        Medicina de Família i Comunitària

Dr. Fernando Rodríguez Lucas                                                              Medicina de Família i Comunitària

Dra. Núria Ventura Camp                                                                      Medicina de Família i Comunitària

Dra. Eva Xicola Coromina                                                                      Medicina de Família i Comunitària

]]>
Mon, 21 May 2018 09:13:58 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/169/lhospital-celebra-lacte-de-comiat-dels-nous-especialistes-en-formacio-sanitaria-especialitzada http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/169
L’Hospital General de Granollers presenta un projecte d’atenció virtual per pacients crònics Granollers, 17 de maig de 2018.- En el dia d’ahir, la Xarxa d'Innovació en Salut a Catalunya (XISCAT), de la qual en forma part l’Hospital General de Granollers, el Parc Taulí i l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) van organitzar la jornada “Reptes i oportunitats en el sector salut: col·laboració publico-privada”, on una vintena de representants d'hospitals de referència i empreses van compartir experiències i reptes en salut digital, medicina de precisió i impressió 3D. En aquest marc, l’Hospital General de Granollers va presentar el projecte GHATA.

Aquest projecte innovador té com a objectiu desenvolupar un model de serveis no presencials dins de la cartera assistencial de l’Hospital. GHATA és fruit de l’evolució de l’aplicació mòbil Hospital Granollers que es va posar en marxa l’any 2014 i que ja compta amb més 9.000 usuaris.

La plataforma consisteix en la incorporació de qüestionaris clínics que permeten fer un seguiment a distància dels pacients amb malalties cròniques, estalviant desplaçaments innecessaris a l’Hospital, millorant el control dels pacients -ja que s’augmenta la freqüència i seguiment dels mateixos-, a l’hora permet als professionals mèdics optimitzar les agendes presencials de consultes externes i augmentar la personalització del procés assistencial.

El projecte GHATA s’iniciarà com a prova pilot en la insuficiència cardíaca, una malaltia crònica  en què està creixent la seva prevalença i complexitat, i que fa que les visites a consultes externes, urgències i reingressos hospitalaris siguin nombrosos. Per altra banda, hi ha experiències ja contrarestades de les aplicacions de telemedicina en aquesta patologia.

El sistema que es presenta és un model senzill pels pacients, ja que no requereix la necessitat de cap dispositiu electrònic que no sigui un telèfon intel·ligent o un ordinador, el que facilita la seva utilització sobretot en pacients d’edat avançada. El pacient només ha d’omplir un qüestionari que li arriba a través de l’aplicació mòbil de l’Hospital. Els resultats són interpretats pels sistemes d’informació per tal de detectar si existeix una descompensació en la malaltia: en aquest cas, s’indicarà al pacient com ha de procedir i, en cas contrari, l’usuari rebrà un missatge motivador per continuar amb el mateix tractament.

El projecte és conseqüència de l’aposta de l’hospital per les noves tecnologies i la innovació en benefici dels nostre pacients. Una vegada finalitzi la prova pilot i siguin analitzats els seus resultats està previst que s’entengui a altres malalties cròniques amb alta prevalença, així com s’avaluï l’estratègia de transferència de la tecnologia desenvolupada.

]]>
Thu, 17 May 2018 13:23:09 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/168/lhospital-general-de-granollers-presenta-un-projecte-datencio-virtual-per-pacients-cronics http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/168
El projecte europeu RADIO ha finalitzat
  • El projecte europeu va acabar el passat 31 de març amb la participació de 24 pacients en dues fases pilot de l’estudi.
  • RADIO ha desenvolupat un sistema integrat de llar intel·ligent i un robot assistent

El passat mes de març va finalitzar el projecte europeu de recerca i desenvolupament tecnològic RADIO. RADIO “Robots in Assisted Living Environment” ha estat un projecte dins del programa marc Horitzó 2020 de la Unió Europea, en resposta a una convocatòria de solucions tècniques per promoure la vida independent. El projecte de recerca i d'innovació interdisciplinari s’ha dut a terme en els darrers 3 anys juntament amb 9 institucions europees més entre centres de recerca, universitats, empreses i hospitals. El sistema RADIO desenvolupat consta d’una "llar intel·ligent" i "robòtica" per oferir solucions no intrusives, eficients, fiables i modulars per a l'envelliment actiu i saludable.

El Servei de Geriatria i l’Àrea de Recerca i Innovació de l’Hospital General de Granollers, han participat en el projecte tant en la definició d’objectius clínics, participació en la validació del prototip i anàlisi dels resultats clínics com també en la definició, seguiment i control dels requeriments ètics de tot el projecte. Durant dues fases d’estudi, un total de 24 pacients voluntaris van realitzar una estada de 3 dies en l’apartament intel·ligent al Centre Geriàtric Adolfo Muntanyà. Durant aquests estudis pilot els pacients realitzaren diverses activitats i patrons de la vida diària (Activities of Daily Living – ADL’s) com aixecar-se del llit o de la cadira (bed and chair transfers), caminar 4 metres (4 m walk), prendre’s la medicació (pill intake), preparar-se els àpats (meal preparation) i altres activitats domèstiques (TV watching, going out, others). El sistema RADIO mesurava i recollia totes les dades per després enviar-les i poder analitzar-les pels investigadors i clínics del projecte. Els resultats han estat excel·lents. S’espera que el projecte contribueixi amb un gran avanç en la recerca i desenvolupament tecnològic per millorar la qualitat de vida independent de la gent gran en un futur pròxim.

Podeu obtenir més informació en el vídeo següent: https://vimeo.com/264989948

O visitar: http://radio-project.eu/

European Union’s Horizon 2020 research and innovation program under grant agreement Nº 643892

]]>
Wed, 25 Apr 2018 13:16:41 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/167/el-projecte-europeu-radio-ha-finalitzat http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/167