ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Mon, 20 May 2019 11:47:28 +0200 Mon, 20 May 2019 11:47:28 +0200 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://www.fphag.cat Inauguració de l’exposició fotogràfica ‘Els Pastorets de l’Hospital des de l’objectiu’ Granollers, 17 de maig.- Aquesta tarda s’ha inaugurat l’exposició fotogràfica “Els Pastorets de l’Hospital des de l’objectiu”. La mostra fotogràfica contempla diferents aspectes de l’obra de teatre que els treballadors de l’Hospital representen any rere any des de fa més de tres dècades.

Durant els dies que va fer-se la representació, el passat mes de desembre, la fotògrafa Eva Giménez i els fotògrafs Carles Diaz, José Ramos i Jordi Villacrosa van realitzar més de 1.800 fotografies i per aquesta exposició se n’han seleccionat 40.

Aquests fotògrafs formen part, des de la seva constitució de l’Associació Fotogràfica i de Caminades de L’Ametlla del Vallès (AFiC), una associació singular en tant que combina el gaudiment de la fotografia amb caminar per la natura. Consideren la fotografia com a forma d’expressió artística amb un important caràcter social i tenen com a objectiu realitzar una exposició fotogràfica anual amb un contingut social i/o solidari.

A banda de l’exposició de l’Hospital General de Granollers, AFiC enguany farà dues més a la Sala d’Art Carles Sindreu, de l’Ametlla del Vallès:

· L’exposició “Som Somriures”, que es podrà veure de l’11 al 27 d’octubre de 2019, i que té com objectiu transmetre a la societat, mitjançant la fotografia, la importància dels beneficis del somriure a l’ésser humà. En aquesta exposició ha col·laborat la Clínica Dental Navarro Martín situada a La Garriga.

· I la que porta com a títol “Música per la vida”, que vol transmetre i conscienciar la importància de la musicoteràpia per les persones, de qualsevol edat, amb un procés de malaltia crònica, hospitalització, vellesa i/o malaltia degenerativa o cognitiva. Es podrà veure del 22 de novembre al 8 de desembre de 2019 a la Sala d’Art Carles Sindreu del municipi de L’Ametlla del Vallès. Aquesta exposició es realitzarà en virtut d’un conveni amb l’entitat l’Associació Art Solidari que desenvolupa activitats de musicoteràpia amb diferents grups de persones i té convenis amb diferents centres hospitalaris, entre ells l’Hospital de Granollers. Està previst que aquesta exposició pugui ser traslladada a centres sanitaris i escoles de música, que hi mostrin interès, així com a ajuntaments i centres cívics que ho vulguin.

A la inauguració de l’exposició han assistit el Sr. Jordi Villacrosa, president de l’Associació Fotogràfica i de Caminades de l'Ametlla del Vallès, el Dr. Rafael Lledó, director general de l’Hospital General de Granollers, així com els fotògrafs que han realitzat l’exposició i una representació d’actors i participants dels Pastorets de l’Hospital.

L'exposició “Els Pastorets de l’Hospital des de l’objectiu” romandrà vigent al passadís que connecta els edificis d’hospitalització i Consultes Externes fins al 7 de juny.

]]>
Mon, 20 May 2019 11:47:28 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/201/inauguracio-de-lexposicio-fotografica-els-pastorets-de-lhospital-des-de-lobjectiu http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/201
Participem en la campanya Euromelanoma Granollers, 13 de maig de 2019.- La Unitat de Dermatologia de l’Hospital General de Granollers, col·labora per quart any consecutiu amb la campanya Euromelanoma. És una campanya a escala europea que té com a objectiu aportar informació sobre la prevenció, el diagnòstic precoç i el tractament del càncer de pell.

La campanya s’emmarca en la Setmana Europea de Prevenció del Càncer de Pell (11-15 juny), que té com a epicentre el 13 de juny, dia europeu dedicat a conscienciar sobre aquesta important malaltia. Els càncers de pell són dels quals més prevalença tenen, sobretot en països de l’àmbit mediterrani. La campanya va dirigida a la prevenció primària i secundària del càncer cutani provocat per l’exposició solar, on incloem: melanoma, carcinoma epidermoide i carconima basocelular.

Aquesta campanya es va iniciar a Bèlgica en 1999 i posteriorment s'ha estès a 29 països d'Europa. La iniciativa està liderada per un grup de dermatòlegs europeus que treballen de forma altruista per a dur a terme aquest projecte. A part d'una campanya anual d'examen gratuït de la pell, es posa a la disposició de la població informació sobre el càncer de pell: les formes més freqüents, com reconèixer-ho i com prevenir-ho.

S'espera d'aquestes campanyes que el major coneixement sobre el càncer de pell ajudi a prevenir el seu desenvolupament. Fins avui, més de 500.000 persones s'han sotmès a exàmens de la pell gratuïts. Pel que respecta als dermatòlegs i a la comunitat general de professionals de la salut, comparteixen regularment coneixements i millors pràctiques a través de publicacions científiques amb la finalitat de millorar l'atenció als pacients amb càncer de pell.

Aquest any la petició de cites es pot realitzar des del dia 7 de maig en el telèfon 91 543 45 35 o a la pàgina web: http://euromelanoma.aedv.es/login-paciente i la setmana de revisions gratuïtes és del 25 al 28 de juny. L'agenda ja està oberta.

]]>
Mon, 13 May 2019 10:37:03 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/200/participem-en-la-campanya-euromelanoma http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/200
L’Hospital inicia el projecte d’Experiència Pacient “Fem junts l’hospital que vols”

  • Amb aquest lema, l’Hospital General de Granollers convida la ciutadania a participar en el disseny de l’assistència sanitària que ofereix a l’usuari
  • El nou Pla Estratègic de l’hospital impulsa la transformació cultural del centre al voltant de l’usuari com a eix vertebrador

Granollers, 10 de maig de 2019. Arran de l’aprovació del nou Pla Estratègic de l’Hospital General de Granollers —pel període 2018-2022—, el centre comença un nou projecte d’Experiència Pacient que té com a lema “Més de tots. Fem junts l’hospital que vols”. Es tracta d’un canvi cultural que convida als usuaris a incorporar la seva visió en tots aquells elements relacionats amb els processos assistencials, informacions adreçades amb ells i obres arquitectòniques, entre d’altres. En definitiva, a tenir un paper clau en el disseny de les millores que siguin necessàries per al bon funcionament del centre.

Per tal de dur a terme aquesta transformació, s’han dissenyat tot un seguit de noves accions adreçades a captar l’opinió de l’usuari i conèixer quina és la seva experiència, fruit del seu pas per l’hospital. Estem parlant de grups focals sobre aspectes concrets de millora, tallers de co-creació entre pacients i professionals, observació directa (o shadowing) en les diferents àrees de l’hospital, etc.

Per tal de dur a terme aquesta transformació, iniciada el primer trimestre de 2018, s’ha dissenyat un pla d’implementació que comença per l’àrea de Consultes Externes, i s’anirà desplegant de forma progressiva per la resta d’àrees de l’hospital —Hospitalització, Bloc Quirúrgic, Sociosanitari i Urgències—. L’objectiu és incorporar la visió del pacient en la totalitat de l’hospital al llarg dels propers cinc anys.

Entre els objectius específics d’aquesta acció es troba la captació de l’opinió de l’usuari; garantir que les informacions que se li adrecen siguin les necessàries i compressibles —explicacions orals, fulls informatius, pàgina Web, APP, etc.—; implementar una cultura més empàtica, que garanteixi un correcte acompanyament al pacient; incorporar les necessitats de l’usuari a l’hora de dissenyar processos, sistemes de comunicació i obres arquitectòniques i, en definitiva, assegurar la veu del pacient.

33 usuaris ja han donat la seva opinió

Durant el primer trimestre d’enguany, 33 usuaris han participat en 4 grups focals destinats a millorar aspectes específics de l’hospital.

D’una banda, el passat mes de gener, ens van donar la seva opinió sobre quins haurien de ser els serveis i les característiques de la nova recepció de l’hospital —a partir de la seva experiència personal en processos d’hospitalització—. En aquest sentit, s’implementaran algunes de les accions proposades en la remodelació arquitectònica que es materialitzarà al llarg dels propers mesos.

D’altra banda, durant la darrera setmana d’abril s’han dut a terme tres grups focals amb persones que viuen a la residència, així com usuaris de l’hospital de dia mèdic geriàtric, i les consultes de l’àrea de trastorns cognitius geriàtrics (EAIA). El motiu era saber la seva opinió a l’hora de realitzar canvis arquitectònics en la sala d’estar dels residents, el nou hospital de dia, així com en la zona de consultes.

Portes obertes a la ciutadania

El proper 22 de maig, l’hospital organitza una jornada de portes obertes a la ciutadania amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte Experiència Pacient. Entre les accions que es faran destaquen una visita guiada, per aquelles zones de l’hospital que queden amagades de la visió del públic en general, un taller de redisseny dels principals circuits del pacient per l’hospital i una exposició de dibuixos sobre l’hospital fets pels més petits. 

]]>
Fri, 10 May 2019 14:48:52 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/199/lhospital-inicia-el-projecte-dexperiencia-pacient-fem-junts-lhospital-que-vols http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/199
L'Hospital General de Granollers subministrarà als seus pacients l'última tecnologia en control continu de la diabetis • Els pacients amb dificultat per a controlar la seva diabetis podran accedir al sensor continu de glucosa implantable.
• Aquest sistema aporta una major seguretat, comoditat i flexibilitat per al pacient, i facilita al professional sanitari el seguiment de la malaltia.
• L'acord signat per Roche Diabetes Care i l'Hospital de Granollers és el primer pas d'una llarga col·laboració que tots dos mantindran per a impulsar la innovació.


Roche Diabetes Care i la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers han signat avui el seu primer Acord de Risc Compartit per a proveir als pacients amb diabetis d'aquest centre de salut amb el mesurador continu de glucosa implantable Eversense XL. L'acord, facilitat per HiTT, permetrà que persones amb diabetis tipus 1 puguin utilitzar l'última tecnologia per al mesurament de glucosa durant un any.


“Aquest tipus d'acords afavoreix l'adopció de tecnologies innovadores que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida dels pacients i acompanyar-los en el seu dia a dia”, afirma Lisa Huse, General Manager de Roche Diabetes Care. El doctor Rafael Lledó, director general de l'Hospital General de Granollers, coincideix: “Gràcies a aquest acord, es posa a la disposició d'aquests pacients un altre sensor de glucosa diferent als existents en el mercat per a intentar millorar no només el control de la diabetis sinó la seva qualitat de vida”.


A través del contracte signat, Roche subministrarà a l'Hospital General de Granollers la compra dels sensors i transmissors necessaris per a cobrir les necessitats dels pacients durant dotze mesos. D'aquesta manera, l'hospital ofereix tecnologia innovadora amb garanties d'èxit ja que, si l'ús dels dispositius genera un sobre cost, Roche el compensarà. “Els Acords de Risc Compartit s'estan mostrant com a solucions per a l'accés dels pacients a tecnologia, en els quals totes les parts guanyen: els pacients, els proveïdors de salut i els desenvolupadors d'innovació”, sosté Oriol Solà-Morales, director general de HiTT, consultora especialitzada en transferència de la innovació als pacients.


“L'Hospital General de Granollers vol ser pioner a adoptar noves tecnologies i fomentar la innovació per a millorar la qualitat assistencial i l'experiència de l'usuari”, assenyala Lledó i agrega “els seus professionals estan molt compromesos amb la docència i la recerca i han mostrat sempre inquietud per provar noves tecnologies que ajudin a millorar el control de la diabetis”.
D'aquesta manera, l'hospital accedeix a una tecnologia innovadora de forma segura. Existeixen estudis que demostren que la utilització de Eversense XL reporta importants beneficis econòmics, més enllà dels avantatges clínics. Sumada a aquesta evidència el centre de salut compta amb la garantia que li ofereix l'Acord de Risc Compartit pel qual Roche compensarà els beneficis si aquests no s'aconseguissin. A més, l'Hospital passa a formar part de la xarxa de centres experts de la companyia per a treballar de forma conjunta en futurs projectes d'innovació.


Beneficis per als pacients

Els pacients de l'Hospital General de Granollers que podran accedir a l'ús del sensor de glucosa implantable són persones amb diabetis tipus 1 que venen controlant la seva malaltia amb un infusor continu d'insulina des de fa més de 6 mesos i que, així i tot, presenten hipoglucèmies freqüents o asimptomàtiques. S'espera que la utilització del sensor implantable els ajudi a reduir el nombre d'hipoglucèmies greus i els períodes de temps amb nivells de glucosa per sota del recomanable (menor de 70 mg/dl mesura amb el sensor).


Diferents estudis nacionals i internacionals han demostrat que el mesurament continuat dels nivells de glucosa en sang millora el control de la diabetis. Eversense XL, a més del mesurament continu, incorpora tecnologia que permet mostrar les tendències i alertar quan els valors estan fora de rang. Més enllà de la simptomatologia clínica, molt molesta per als pacients, s'ha demostrat que la repetició de les hipoglucèmies severes i no severes es relaciona amb una major incidència de demència, de malaltia cardiovascular i un pitjor control metabòlic.


El sistema Eversense XL és el primer sensor implantable que permet mesurar la glucosa de forma continuada durant 6 mesos. Aquest sistema aporta una major seguretat, comoditat i flexibilitat per al pacient, i facilita al professional sanitari el seguiment de la malaltia i l'adherència al tractament.

]]>
Tue, 30 Apr 2019 13:01:35 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/198/lhospital-general-de-granollers-subministrara-als-seus-pacients-lultima-tecnologia-en-control-continu-de-la-diabetis http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/198
El Servei de Cirurgia General de l’Hospital introdueix una nova tècnica quirúrgica per al tractament de tumoracions de les glàndules suprarenals Granollers, 19 de març de 2019.- En la gran majoria dels centres hospitalaris, l'extirpació de la glàndula adrenal es realitza amb cirurgia laparoscòpica a través de l'abdomen, amb les dificultats que això comporta. A l’Hospital General de Granollers s’ha introduït la tècnica d'adrenalectomia laparoscòpica retroperitoneal posterior, que consisteix a extreure la glàndula accedint pel flanc del pacient fins a l'espai retroperitoneal (l'espai anatòmic en la cavitat abdominal darrere del peritoneu,membrana serosa que cobreix la superfície interior del ventre i forma plecs que envolten les vísceres abdominals). S'evita així per complet l'accés a la cavitat abdominal, sense necessitat de contacte i manipulació de les vísceres abdominals, reduint la possibilitat d'afectació intestinal, per la qual cosa la recuperació postoperatòria funcional és més ràpida.

Els avantatges d'aquesta tècnica són un menor dolor postoperatori i un menor risc de complicacions abdominals; d'aquesta manera el pacient presenta una ràpida recuperació amb unes cicatrius molt petites en la zona lumbar.

La majoria dels pacients poden beneficiar-se d'aquesta via d'abordatge i especialment manera les persones amb adherències intraperitoneales secundàries a cirurgia abdominal prèvia (qualsevol de les cicatrius congènites o posttraumàtiques, entre dues superfícies peritoneals contigües que normalment estan desunides), els pacients obesos i els que tenen malalties greus del fetge.

Aquesta tècnica la realitzen en l'actualitat poques unitats de cirurgia endocrina del país i s'ha pogut implantar a Granollers gràcies a l'experiència, adquirida per la col·laboració amb l'Hospital Clínic de Barcelona, de la nostra Unitat de Cirurgia Endocrina, formada pel Dr. Mauro Valentini, Dr. Xavier Mira i Dr. Gonzalo Iriondo.


Que són les glàndules suprarenals?

Les glàndules suprarenals, glàndules adrenals o càpsules suprarenals són unes glàndules endocrines amb forma de triangle que estan situades sobre els ronyons; la seva funció és la de regular les respostes a l'estrès, a través de la síntesi de corticosteroides i catecolamines, que són el cortisol i l'adrenalina, principalment.

Anatòmicament, les glàndules suprarenals estan situades a l'abdomen, a la part anterosuperior dels ronyons. Als éssers humans, es troben a la dotzena vèrtebra toràcica i estan irrigades per les artèries suprarenals.

]]>
Tue, 19 Mar 2019 15:55:23 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/195/el-servei-de-cirurgia-general-de-lhospital-introdueix-una-nova-tecnica-quirurgica-per-al-tractament-de-tumoracions-de-les-glandules-suprarenals http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/195