ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Wed, 10 Oct 2018 16:33:20 +0200 Wed, 10 Oct 2018 16:33:20 +0200 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://www.fphag.cat Jornada d’actualització en lactància materna del Vallès Oriental i lliurament de premis del concurs de fotografia Granollers, 10 d’octubre de 2018.Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Lactància Materna, la Comissió de Lactància de l’Hospital General de Granollers ha organitzat la novena edició del concurs de fotografia obert a tots els professionals i usuaris del nostre centre per promoure i sensibilitzar als futurs pares i mares sobre els beneficis de la lactància materna. L’entrega de premis s’ha dut a terme en cloure la II Jornada d'actualització en lactància materna del Vallès Oriental, que també organitza aquesta Comissió. Durant tot el matí s’han exposat a la Jornada les 68 fotografies que s’han presentat.

La promoció de la lactància materna, és una tasca que l’equip de l’àrea maternoinfantil i pediatria de l’Hospital porta a terme des de l’any 1999, i que ha estat reconeguda amb el guardó IHAN (Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància).

Qui ha guanyat el concurs de fotografia ‘Promou la lactància materna’?

Els guanyadors han estat:

1r premi:

Títol: Lluitant per la vida

Autora: Rosa Masllorens

2n premi:

Títol: Abraçant la felicitat

Autora: Carolina Alfonso

Premi per votació popular:

Títol: 3 dies

Autora: Carolina Roman

Podeu visitar l'exposició de totes les fotografies que s'han presentat al concurs que estarà ubicada a la 3a Planta del Servei de Materno-Infantil de l'Hospital.

]]>
Wed, 10 Oct 2018 16:33:20 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/176/jornada-dactualitzacio-en-lactancia-materna-del-valles-oriental-i-lliurament-de-premis-del-concurs-de-fotografia http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/176
Es presenten els serveis en xarxa entre 6 hospitals de Barcelona ciutat, Osona, el Ripollès i el Vallès Oriental Ha estat en el marc de la II Jornada d’innovació de l’Aliança Estratègica C-17, celebrada a Granollers. Els 6 centres (Hospital Clínic, Hospital de Granollers, Hospital de Mollet, Hospital de Sant Celoni, Hospital de Vic i Hospital de Campdevànol) tenen una població de referència d’un milió i mig de persones. 

Avui, dia 5 d’octubre, ha tingut lloc, a l’Hotel Ciutat Granollers, la II Jornada d’innovació de l’Aliança Estratègica C-17 sota el lema “Serveis assistencials en xarxa - sumem pel ciutadà”. S’hi han presentat els avenços en el desplegament del model col·laboratiu en xarxa que lideren els professionals de 6 centres hospitalaris catalans de territoris diferents; aquest model en construcció suma coneixement, ofereix recursos amb l’objectiu d’afavorir l’equitat, facilita l’atenció més adequada amb el servei més idoni, i tot amb un model organitzatiu, resolutiu i satisfactori, que l’aproxima a la ciutadania.

L’aliança estratègica C17

El 13 d’abril de 2015 es va subscriure el conveni marc de col·laboració entre l’Hospital Clínic de Barcelona, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Asil Hospital de Granollers i la Fundació Hospital de Sant Celoni amb l’objecte d’establir una aliança estratègica en matèria de gestió assistencial de la salut. Posteriorment s’hi va afegir l’Hospital de Campdevànol i l'Hospitalet de Mollet, amb la qual cosa la població de referència aproximada és d’un milió i mig de persones.

L’objecte del conveni consisteix a establir un marc estable i transversal de col·laboració entre les diferents institucions per al desenvolupament de projectes compartits, i estudiar formes de col·laboració conjunta que permetin millorar l’eficiència i facilitar l’atenció i l’accessibilitat de certes patologies.

Aquest conveni compta amb el suport institucional del Servei Català de la Salut, que té com a objectiu estratègic promoure, facilitar i impulsar totes aquelles actuacions dels proveïdors assistencials que garanteixin una assistència de qualitat a la ciutadania, adequant l’oferta dels serveis a les seves necessitats, de forma eficaç, equitativa i eficient. A banda del marc del conveni, des de fa temps s’està treballant en projectes col·laboratius de diferents tipus, en una xarxa de professionals connectats que treballen per processos, en grups multidisciplinars, entre els quals es pot destacar la revisió conjunta de circuits assistencials o l’establiment del concepte “Via Clínica C-17”, sempre des de la perspectiva de l’avaluació de resultats.

Aquesta manera col·laborativa de treballar promoguda pels professionals ha portat a millorar l’atenció a pacients complexos, la prestació de diagnòstic per la imatge, i ha possibilitat compartir l’expertesa en àmbits assistencials rellevants (atenció cardiovascular, oncologia, hematologia, urologia, maxil·lofacial, neurologia, oftalmologia, etc.), amb una visió innovadora.

En la Jornada s’han posat en comú els projectes que ja estan en funcionament i els compromisos per atendre la ciutadania en un model integral. En aquests moments, i pel seu impacte, s’han prioritzat els projectes centrats en l’atenció dels pacients cardiovasculars, oncohematològics, i de neurociències. També s’han presentat els resultats dels grups focals de pacients d’Osona i del Vallès Oriental per incorporar la perspectiva ciutadana.

En el marc de la jornada s’han lliurat els premis Roche als projectes d’innovació que contribuiran a assolir els reptes plantejats. S’han presentat cinc projectes, dels quals s’han premiat dos: un sobre la Implantació de la xarxa d’atenció domiciliària per a pacients hematològics i un altre sobre Coordinació, excel·lència i recursos per al maneig integral del pacient amb tumor cerebral. Els altres tres projectes s’inclouen en el treball de l’Aliança Estratègica C-17 per als propers anys.

]]>
Mon, 08 Oct 2018 16:07:11 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/175/es-presenten-els-serveis-en-xarxa-entre-6-hospitals-de-barcelona-ciutat-osona-el-ripolles-i-el-valles-oriental http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/175
L’Hospital celebra la X Jornada Neurològica en Patologia Vascular Cerebral del Vallès Oriental
Granollers, 27 de setembre de 2018 — El proper 5 d'octubre es celebrarà la X Jornada neurològica en patologia cerebral del Vallès Oriental. Enguany el tema central de la Jornada és l'infart cerebral en situacions especials.

L'ictus és una greu malaltia vascular cerebral que afecta una de cada sis persones, de les quals un 40% romandrà amb una greu discapacitat i el 30% morirà. Actualment aquesta malaltia suposa la primera causa de discapacitat al món, i la primera causa de mort entre les dones de més de 65 anys en el nostre medi, la qual cosa comporta una enorme repercussió social i econòmica.

Hi ha dos tipus d'ictus: en el primer cas, es produeix l'obstrucció d'un vas cerebral ocasionant el que es coneix com infart cerebral, i en el segon cas, es produeix una ruptura d'un got intracranial ocasionant l'extravasació de la sang al parènquima cerebral, que és el que es coneix com hemorràgia cerebral.

La majoria dels ictus corresponen a infarts cerebrals, i només en el 10-15% es tractarà d'una hemorràgia cerebral. En els últims 20 anys s'han produït grans avenços en el coneixement de la patologia vascular cerebral, destacant entre ells el tractament de l'infart cerebral amb trombòlisi, capaç de restablir el flux cerebral i evitar el dany definitiu.

No obstant això, hi ha situacions especials com l'embaràs, la infància o els pacients amb càncer on el maneig en el cas de presentar un infart cerebral es desconeix amb exactitud. Es tracta de patologies òrfenes, excloses habitualment dels assajos d'investigació, i això dificulta el coneixement del seu maneig.

Per aquest motiu, l'objectiu de la Jornada Neurològica serà abordar les situacions especials de pacients amb infart cerebral, contemplant nous tractaments emergents com el tancament de la orelleta del cor (com alternativa a l'anticoagulació) en pacients amb fibril·lació auricular, el paper dels anticoagulants orals d'acció directa en pacients amb càncer o la utilitat de la musicoteràpia en la rehabilitació neurològica.

Dia: divendres 5 d’octubre de 2018
Hora: 9.15 a 13.15 hores
Lloc: Sala d’Actes del Centre Geriàtric Adolfo Montañá
(Carrer Manuel Cornellá, s/núm. de Granollers)

]]>
Tue, 02 Oct 2018 12:26:47 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/174/lhospital-celebra-la-x-jornada-neurologica-en-patologia-vascular-cerebral-del-valles-oriental http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/174
Pallapupas omple de riure el Servei de Pediatria de l’Hospital General de Granollers Granollers, 25 de juliol de 2018 - Pallapupas anuncia l'inici de la seva activitat a l'Hospital General de Granollers. Després d'un breu període de prova, els infants i familiars de totes les àrees pediàtriques podran gaudir, tots els dimecres de 12h a 16h00, capitanejats per la Infermera Oxígena, d'una estada més amigable i distesa, que els ajudarà a afrontar la por o angoixa derivades del seu pas per l'hospital.

Avui, a la presentació que ha tingut lloc al mateix hospital, el Dr. Rafael Lledó, director general de la institució ha agraït l'aportació de l'Associació Gran Centre i l'Obra Social La Caixa sense la qual no hauria estat possible realitzar aquest projecte. Ha valorat molt positivament l'activitat que realitzen els Pallapupas a l'Hospital perquè "contribueix a fer que el nen estigui una mica més còmode a l'hospital i per tant també ho estaran les famílies i els professionals", així mateix ha comentat que la tasca dels Pallapupas també ajuda perquè reforça al bon equip del Servei de Pediatria de l'Hospital. Finalment el Dr. Lledó ha destacat: "Som persones que atenem persones, pel que les emocions juguen i el fet que darrere del nen, els professionals i les famílies estiguin bé suma, no només en l'àmbit del confort sinó que en pot afectar en els resultats de salut i d'aquesta manera, molt modesta, és probable que afavorim els espais de convivència general".

Per la seva banda, Angie Rosales, directora i fundadora de Pallapupas, ha destacat la importància del riure com a eina davant les situacions adverses com és el cas d'una malaltia, especialment quan es tracta d'infants. També ha agraït als donants la seva col·laboració en el projecte. "A Pallapupas estem molt contents de començar la nostra tasca a l'Hospital de Granollers per poder arribar a tots els nens i nenes del Vallès Oriental que algun dia hagin de passar per l'hospital. Enguany els Pallapupas podrem fer riure tots aquests infants gràcies a les donacions dels comerciants de Granollers i de La Caixa, i confiem que l'any vinent trobem el finançament per assegurar la continuïtat del nostre projecte."

Sobre el servei de Pallapupas a l'Hospital General de Granollers
El servei de Pallapupas a l'Hospital general de Granollers, ha estat possible gràcies a la donació solidària de l'associació de comerciants i empreses de serveis Gran Centre Granollers i l'Obra Social "la Caixa", que ha destinat part de la recaptació de les compres nadalenques del 2017 a millorar l'atenció del Servei de Pediatria de l'Hospital. El finançament actual cobrirà la presència dels Pallapupas a l'Hospital de Granollers durant un any.

Sobre Pallapupas
Pallapupas és una organització sense ànim de lucre fundada l'any 2000, que ajuda als pacients i als seus familiars a fer un canvi positiu gràcies a l'humor i el teatre per tal de millorar el seu estat d'ànim i créixer com a persona en el procés de la malaltia.
Pallapupas està formada per actors i actrius professionals formats en una metodologia teatral i assistencial adaptada a cada persona.

La tasca de Pallapupas arriba a prop de 40.000 beneficiaris a Catalunya: infants hospitalitzats, adults diagnosticats amb càncer, gent gran, i persones diagnosticades amb algun tipus de trastorn mental. També ajuda als familiars dels pacients a superar el procés de malaltia, i al personal d'infermeria i mèdic a facilitar la seva feina assistencial a 12 hospitals arreu de Catalunya. www.pallapupas.org

Sobre l'Hospital General de Granollers i el seu Servei de Pediatria
La Fundació Privada Hospital Asil de Granollers és un centre d'atenció sanitària, sòciosanitària i social, integrat al sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya. La Fundació està formada pel Centre Geriàtric Adolfo Montañá i per l'Hospital General de Granollers que és l'Hospital de referència del Vallès Oriental i com a tal té centralitzat el servei de Pediatria de la Comarca.

El servei de Pediatria realitza activitat a hospitalització, UCI neonatal, Maternitat, Urgències, Atenció ambulatòria i a l'Hospital de dia Pediàtric, essent el Servei de referència de les especialitats pediàtriques a la Comarca del Vallès Oriental. El Servei treballa constantment per millorar el procés global de l'atenció sanitària als més petits, així com per assolir la curació en el menor temps possible, disminuint al màxim l'impacte que la malaltia té sobre els infants i les seves famílies i evitar l'ingrés en la mesura que sigui possible. En els darrers anys aquest Servei ha vist incrementada la seva activitat, tant pel que fa al nombre com per la complexitat de la seva assistència. Per això recentment s'ha ampliat l'atenció a l'Hospital de dia Pediàtric, on es realitzen diversos tractaments hospitalaris i proves que requereixen sedació o monitorització evitant l'hospitalització a Planta i minimitzant l'estada.

El Servei de Pediatria en xifres:

Anualment més de 900 nens són hospitalitzats, es realitzen prop de 20.000 visites al servei d'Urgències i més de 15.000 infants passen per l'atenció ambulatòria i l'Hospital de Dia Pediàtric.

]]>
Thu, 26 Jul 2018 09:00:31 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/173/pallapupas-omple-de-riure-el-servei-de-pediatria-de-lhospital-general-de-granollers http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/173
L’Hospital General de Granollers celebra la Setmana Sense Fum                  L’Hospital s’adhereix a activitats de la XIX Setmana Sense Fum, que té lloc del 25 al 31 de maig

                 Segons la darrera enquesta de prevalença del consum de tabac, l’11,9% dels professionals de l’entitat són fumadors

Granollers 28 de maig de 2018. - La Setmana Sense Fum és una iniciativa que sorgeix amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la importància de viure sense tabac. Amb les implicacions de múltiples organitzacions (l’Agència de Salut Pública; les Diputacions; la Xarxa d’Atenció Primària Sense Fum i la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum; els col·legis oficials de medicina, infermeria, farmàcia, pedagogs i psicologia; i tota una llarga llista d’altres entitats assistencials i administratives) es pretén, sota un únic missatge, posar fre a l’inici del consum de tabac i fomentar l’abandó tabàquic.

Enguany, amb el lema VIU A SAC, SENSE TABAC!, l’Hospital s’adhereix i promociona tota una sèrie d’activitats del 25 al 31 de maig, amb l’objectiu d’incentivar una vida lliure del fum de tabac. Algunes de les propostes són diferents concursos de fotografia i històries d’ex-fumadors, participació en una tertúlia radiofònica; i la instal·lació d’una taula informativa a l’entrada principal de l’Hospital el 31 de maig, on es faran cooximetries i espirometries, i es lliuraran flors a totes aquelles persones no fumadores, en abandó tabàquic, i a tothom que dipositi a canvi les seves cigarretes, tot per commemorar el Dia Mundial Sense Tabac.

L’Hospital, que forma part de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum des de l’any 2005, ha anat consolidant el seu propi projecte d’Hospital lliure de fum. La implementació dels programes d’ajuda per deixar de fumar als treballadors i pacients ingressats, la prohibició del consum de tabac en tot el seu recinte, inclòs abans de l’entrada en vigència de la Llei 42/2010 o la celebració anualment del Dia Mundial sense Tabac, entre altres, han permès arribar a l’acreditació d’Or per la ENSH (Global Network for Tobacco Free Health Care Services) el 2014, i què pròximament haurà de ser revalorada.

Fruit de l’esforç i sensibilització per part de tots els representants de l’entitat, el consum de tabac entre els professionals de l’hospital ha anat disminuint de forma progressiva. El resultat de l’última enquesta de prevalença del consum de tabac a l’entitat, realitzada el 2017, mostra que actualment l’11,9% dels professionals són fumadors, amb un important descens respecte a la penúltima enquesta, que era d’un 26,3% el 2013. Aquest consum és significativament inferior què a la població catalana general d’edat laboral (15-64 anys, 29% enquesta de salut de Catalunya –ESCA- 2016) i inferior a la prevalença del consum de tabac entre els professionals dels hospitals catalans (28,1% - metanàlisis en 45 hospitals durant el 2009-2012).

No obstant això, en aquests dies, no es poden obviar les actuals xifres de consum de tabac. A Catalunya segueixen fumant entorn un milió i mig de persones (≥ 15 anys), què suposa el 24,7% de la població general (ESCA 2016). Sens dubte, el consum de tabac i l’exposició al fum de tabac està clarament relacionat amb una llarga llista de malalties i mort atribuïble. Aquesta epidèmia requereix d’un enfocament global amb el compromís i sensibilització de les administracions, les institucions sanitàries de tots els nivells i la ciutadania. Amb aquest esperit, l’Hospital col·labora amb la Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme al Vallès Oriental que, de manera transversal, vol abordar el tabac en aquests àmbits, a la comarca.

Convidem a una vida saludable i lliure de fum; no dubtis, VIU A SAC SENSE TABAC!

Referències:

Setmana Sense Fum 2018

Prevalencia de consumo de tabaco en trabajadores hospitalarios: metaanálisis en 45 hospitales catalanes. Gac Sanit 2016;30:55-8 - Vol. 30 Núm.1 

Dades ESCA 2016

]]>
Mon, 28 May 2018 12:35:46 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/170/lhospital-general-de-granollers-celebra-la-setmana-sense-fum http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/170