ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Thu, 20 Dec 2018 16:11:35 +0100 Thu, 20 Dec 2018 16:11:35 +0100 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://www.fphag.cat L’Hospital General de Granollers celebra la Festa dels Treballadors i Treballadores Granollers, 20 de desembre de 2018 — Ahir l’Hospital General de Granollers va celebrar a la sala d’actes del Centre Geriàtric Adolf Montañá l’acte d’homenatge als professionals de l’Hospital que en el decurs de l’any 2018 han fet 25 i 40 anys o més que treballen al centre i de comiat de les persones que s’han jubilat durant aquest any.

Aquest és un acte que se celebra cada any a l’Hospital, coincidint amb l’inici de les festes de Nadal. Enguany, són 28 les persones que celebren els seus 25 anys a la institució, 22 els professionals que en celebren 40 anys o més i 23 que fan el comiat per la jubilació.

Els professionals que en el decurs de l’any 2018 han fet 25 anys que treballen a l’Hospital són: Pablo Alcalde Tirado, Eva Mª Aspas Hevia,  Silvia Basart Borras, Mª Del Mar Busquets Just, M. Rosa Cabedo Ferreiro, Olga Campuzano Delgado, Jose Cardenas Cuevas, Raquel Carmona Collado, Daniel Cobo Meroño, Ester Fajardo Sigler, Carolina Fernandez Bernal, Montserrat Fernandez Sanchez, Candida Garcia Molina, Josefa Moral Aranda, Isabel Murcia Quesada, Francisco Navarro Perez, Montserrat Nieto Moyano, Xavier Pruna Comella,Adela Rios Gonzalez, Maria Jose Rodriguez Polo, Mª Jose Ruiz Navarro, Ana Mª Sanchez Carrillo, Mª Josefa Sanchez Hernandez, Jesus Teruel Cuadros,Mª Carmen Vazquez Bocanegra, Lourdes Ventura Forns, Mª Pilar Vicente Lazcano i Marta Viñeta Pou.

Els professionals que celebren 40 anys a la institució són: Clementina Blanco Rodriguez, Margarita Catala Puigbo, Concepcion Domec Navarro, Antonia F arres Collell, Montserrat Francas Cuyas, Agustina Garcia Soldevila, Lourdes Gimenez Serna, Josefa Gomez Bermudez, Anna Mª Marques Gallardo, M. Montserrat Marques Pique, Clara Marti Lluch, Felicidad Mateos Rodriguez, Montserrat Parellada Fortuny, Guadalupe Peñalva Padial, Teresa Piella Oliveda, Mª Dolores Requena Sanchez, Anna Roca Amiel, Pedro Salguero Romero, Concepcion Sanz Ros, Josepa Soler Mer, Carme Terradas Giol i Teresa Torante Perez.

Per acabar, els professionals que en el decurs de l’any 2018 s’han jubilat són: Juan Ametller Gaspar, Salvador Armengol Saez, Pilar Cano Mañas, M. Carmen Carrera Roquet, Carmen Fernandez Oller, Agustina Garcia Soldevila, Merce Guillamet Bosch, Maria Gurri Gendra, Dolores Hoyo Porrua, Ramon Lopez Ferre, Agueda Marcos Pleguezuelos, Dolores Martin Jurado, Salud Palomera Bonfill,Maria Caridad Pomeda Molina, Maria Yolanda Sainz Iturri, Angel Serrano Vida, Inmaculada Taña Raurell, Teresa Torante Perez, Maria Ureña Gomez, Marti Pascual Ribas, M. Immaculada Balcells Diaz, Encarnacion Comino Caliz i Consol Fuste Ballus.

A l’acte honorífic van assistir professionals de l’Hospital, familiars i amics dels homenatjats, l’equip directiu de l’Hospital i membres del Patronat de la Fundació.

]]>
Thu, 20 Dec 2018 16:11:35 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/188/lhospital-general-de-granollers-celebra-la-festa-dels-treballadors-i-treballadores http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/188
La Mitja Marató de Granollers i l’empresa Àgora patrocinaran un projecte de l’Hospital General de Granollers sobre la diabetis Granollers, 13 de desembre de 2018 — Ahir a la tarda a l’Hospital General de Granollers va tenir lloc la presentació de la campanya solidària “Els 21 seran Mitja vida” amb la que La Mitja Marató de Granollers i l’empresa Àgora donaran suport a un Projecte de l’Hospital General de Granollers per al tractament de la Diabetis Mellitus tipus I.

La realització del projecte ajudarà a l’Hospital a aconseguir l’acreditació d’un programa estructurat en el funcionament amb bombes d’insulina. Aquest programa és realitzat per l’empresa Medtronic, fabricant dels aparells i qui certifica la satisfactòria consecució de la formació.

Actualment, si ve són molts els hospitals que inicien aquest tipus de tractament, l’únic hospital que disposa d’aquest programa i de la certificació és l’Hospital Clínic de Barcelona. Disposar d’aquesta acreditació suposaria poder optimitzar els recursos i arribar a beneficiar a més pacients amb una acreditació d’excel·lència.

La realització d’aquest projecte no només ajudarà a implantar un nou programa a l’Hospital de Granollers, sinó que evitarà temps i desplaçaments a les persones diabètiques. A més a més, augmentarà la prestació de les diverses atencions al voltant de la diabetis que es porten a terme a l’Hospital per millorar la qualitat assistencial.

Amb aquest objectiu es posa en marxa la col·laboració entre l’Hospital, La Mitja Marató i l’empresa Àgora de Granollers per poder fer extensiu aquest projecte i fer partícips a ciutadans i empreses que hi vulguin col·laborar. Al cap i a la fi la diabetis ens afecta a tots, tant de forma directa com indirectament a través de familiars o amics, i quan abans puguem aplicar-hi mesures, més la combatrem.

L’acte de presentació va comptar amb l’assistència de l'Alcalde de Granollers, Sr. Josep Mayoral; per part de La Mitja Marató el Sr. Antoni Cornellas, president de l’Associació Esportiva La Mitja, i el Sr. Joan Villuendas,conseller de l’Associació; per part de l’empresa Àgora va assistir el Sr. Sergi López, director executiu comercial, i per part de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, el Dr. Rafael Lledó, director general, la Dra. Eva Martin, adjunta a direcció, i el Dr. Ignasi Castells, cap de secció de la Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició (UDEN).

]]>
Thu, 13 Dec 2018 12:42:28 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/186/la-mitja-marato-de-granollers-i-lempresa-gora-patrocinaran-un-projecte-de-lhospital-general-de-granollers-sobre-la-diabetis http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/186
Els Premis d'Excel·lència Professional del Col·legi de Metges de Barcelona reconeixen a tres professionals del nostre Hospital Granollers, 4 de desembre de 2018.- Les doctores Judith Xirgu Cortacans i Raquel Benavent Boladeras i el doctor Miquel Rodríguez Acon, professionals que treballen al nostre Hospital, han estat guardonats aquest any amb un dels Premis a l’Excel·lència Professional que atorga el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) en reconeixement a trajectòries professionals basades en el compromís, l’honestedat, l’altruisme, la integritat i l’excel·lència.

L’acte de lliurament, en què es va premiar 51 metges i quatre equips assistencials de les comarques de Barcelona, va tenir lloc ahir al vespre a l’Auditori Axa de Barcelona.

Sobre els Premis
Els Premis a l’Excel·lència Professional es concedeixen anualment des de 2004 a criteri de jurats constituïts per metges i metgesses de reconegut prestigi, i són el reconeixement de la professió mèdica als professionals i equips assistencials que han destacat per una trajectòria exemplar d’exercici de màxima qualitat i per l’enaltiment dels valors que configuren el professionalisme mèdic. Els premis del CoMB posen en valor trajectòries basades en l’honestedat, el compromís, l’altruisme, la integritat, la feina ben feta i l’excel·lència.


El CoMB guardona professionals en sis àmbits diferents: atenció hospitalària, atenció primària, altres àmbits assistencials, recerca biomèdica, educació mèdica i, per últim, humanitats, cooperació i gestió. Així mateix, es concedeixen quatre premis per a equips assistencials, per tal de reconèixer el lideratge i l’excel·lència dels metges que treballen en equip.
 

]]>
Wed, 05 Dec 2018 08:58:20 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/185/els-premis-dexcel%c2%b7lencia-professional-del-col%c2%b7legi-de-metges-de-barcelona-reconeixen-a-tres-professionals-del-nostre-hospital http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/185
Granollers tindrà un centre de radioteràpia que aproparà el tractament als pacients de càncer del Vallès Oriental, Osona i eix de la C17 Granollers, 4 de desembre de 2018.- Granollers tindrà properament un centre de radioteràpia que donarà servei a les comarques del Vallès Oriental, Osona i municipis de l'eix de la C17. Fins ara els pacients de càncer d'aquestes comarques es veien obligats a anar a Barcelona per rebre aquest tractament. S’estima que el nou centre entrarà en funcionament previsiblement durant l’any 2021.

La construcció d’aquest equipament és un dels projectes que impulsa l’associació Xarxa C17, que presideix l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, que, entre d’altres, s’havia proposat millorar els serveis sanitaris i apropar-los als ciutadans de l’àmbit de la C17.

En la construcció i posada en marxa del nou equipament hi intervindran la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, l'Ajuntament de Granollers i el Consorci Hospital Clínic de Barcelona (HCB), tot i que totes les parts treballaran de forma conjunta per implicar altres actors que facin viable econòmicament el projecte:

  • La Fundació Privada Hospital Asil de Granollers cedirà els espais per a la construcció del centre i posarà a disposició de l'Hospital Clínic de Barcelona els recursos humans i coneixement tècnic, entre d'altres.
  • L'Ajuntament de Granollers aportarà aquest any 2019 una subvenció de 700.000 euros a l’Hospital de Granollers per a la redacció del projecte de l’obra, que l’Hospital Clínic s’encarregarà de licitar i adjudicar. L’Ajuntament també finançarà el vial perimetral que ha de garantir els accessos i la mobilitat al nou centre.
  • El Consorci Hospital Clínic de Barcelona destinarà els equipaments oncològics d’última tecnologia a Granollers; i també hi destinarà recursos humans i coneixement tècnic, entre d'altres.

El nou equipament es construirà a l'espai que ocupava l’antiga masia de Can Bufí, a la cantonada dels carrers Bartomeu Brufalt, carrer de Manel Cornella i carrer José Zorrilla, a tocar de l'Hospital de Granollers, i tindrà uns 2180 m2. S'ubicarà, doncs, molt pròxim als edificis centrals del complex hospitalari, amb bon accés, espai per a aparcament i ràpida connexió amb les comarques veïnes. Allà s'hi instal·larà un dels equips de radioteràpia (accelerador lineal) de l'Hospital Clínic que prové del Protocol d'Intencions entre el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Servei Català de la Salut (CatSalut) i la Fundació Amancio Ortega. A mig termini es preveu que la instal·lació aculli un segon accelerador.

Pel que fa a la radioteràpia, el nou equipament podrà fer entre 400-450 tractaments per accelerador i any en torns de 8 h. La unitat de radioteràpia estarà capacitada per oferir tractaments en oncologia radioteràpica, en totes les seves especialitats, fins i tot en modulació d’intensitat.

El de Granollers serà el dotzè servei de radioteràpia a Catalunya. Actualment n'hi ha 5 a Barcelona, 1 a l’Hospitalet de Llobregat, 1 a Badalona, 1 a Sant Cugat del Vallès, 1 a Lleida, 1 a Girona i 1 a Reus, que porten a terme uns 12.000 tractaments.

A Catalunya, les previsions indiquen que entre el 2010 i el 2020 els casos de càncer diagnosticats augmentaran un 22,5% en els homes (de 21.500 casos el 2010 a 26.450 el 2020) i un 24,5% en les dones (de 14.700 casos el 2010 a 18.350 el 2020), en part per l’envelliment de la població i per l’impacte del tabaquisme en les dones. Un de cada dos homes i una de cada tres dones tenen probabilitats de desenvolupar un càncer al llarg de la seva vida.

]]>
Tue, 04 Dec 2018 14:17:21 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/184/granollers-tindra-un-centre-de-radioterapia-que-apropara-el-tractament-als-pacients-de-cancer-del-valles-oriental-osona-i-eix-de-la-c17 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/184
Cabré Junqueras, Art Solidari i l’Hospital General de Granollers implanten un projecte de musicoteràpia Les tres entitats acorden impulsar activitats de musicoteràpia a les Unitats de Cures Pal·liatives i de Cures Intensives de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers


Granollers, 30 de novembre de 2018.- Serveis Funeraris Cabré Junqueras, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers i l’Associació Art Solidari signen un conveni de col·laboració per tal de desenvolupar activitats de musicoteràpia a les Unitats de Cures Pal·liatives i de Cures Intensives de l’Hospital de Granollers amb la voluntat de millorar la qualitat assistencial.

Les activitats de musicoteràpia, que es podrien implantar també en altres àrees del centre hospitalari, estaran dirigides per musicoterapeutes professionals d’Art Solidari. Les accions estan adreçades a pacients i familiars, que seran seleccionats per l’equip i seran sotmeses a protocols d’avaluació.

Cabré Junqueras presta els seus serveis a Granollers i a la comarca del Vallès Oriental i manté una estreta col·laboració professional amb l’Hospital de Granollers. Mitjançant el conveni, Cabré Junqueras es compromet a patrocinar les activitats de musicoteràpia fins a final d’any.

A l’acte de signatura del conveni van assistir-hi el Dr. Rafael Lledó, director general de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, el Sr. Josep Maria Mons, gerent de Cabré Junqueras i el Sr. Mateu Aregay, president d’Art Solidari.

El Dr. Lledó valora molt positivament la col·laboració d’entitats i empreses en els projectes de l’Hospital adreçats als usuaris i familiars i que contribueixen a un millor benestar de les persones en el seu procés assistencial. "Aquest acord ajudarà els pacents i els seus acompanyants perquè el seu pas per l'hospital sigui el més agradable possible, gràcies a la música”, apunta.

Per la seva banda, el Sr. Mateu Aregay, mostra el seu agraïment per el que suposa l’acord, no solament per els beneficis en el propi hospital, sinó per l’empenta que iniciatives com aquesta proporcionen al desenvolupament de la musicoteràpia. El projecte s’integra en l’objectiu d’humanitzar l’assistència en àrees de pacients amb processos de fragilitat on la música, aplicada amb criteris terapèutics ben definits, millora l’estat emocional dels pacients.

“Aquest conveni representa una molt bona oportunitat per mostrar el nostre compromís amb la ciutat i la comarca i permetrà millorar la qualitat assistencial de la població del Vallès Oriental en el marc de les aportacions per responsabilitat de l’empresa”, conclou Josep Maria Mons, gerent de Cabré Junqueras.

El projecte de Musicoteràpia a l’Hospital General de Granollers

El projecte de musicoteràpia es va iniciar a l’Hospital en la Unitat de Cures Pal·liatives realitzant sessions adreçades a pacients i familiars, impartides per un Musicoterapeuta professional, amb objectius terapèutics consensuats I coordinats amb l’equip assistencial interdisciplinari, orientades a la millora del benestar físic, psíquic, i a la preparació al dol.

Posteriorment s’ha implantat a la Unitat de Cures Intensives amb l’objectiu principal de reduir l’estrès, procurant un entorn més favorable i familiar, una visió positiva i una connexió del pacient amb la seva realitat sonora. Les sessions es configuren dins l’entorn assistencial de la unitat planificant la derivació dels pacients susceptibles de rebre les sessions de Musicoteràpia. La acció musical es decideix en funció de l’estat físic i emocional dels pacients i de les seves possibilitats de participació i preferències, no de les preferències del musicoterapeuta. La història sonora del pacient pot ser el punt de partida de la acció musical basada en la improvisació terapèutica podent-se donar objectius tant de relaxació com d’estimulació. El musicoterapeuta centra tots els seus coneixements musicals i de suport terapèutic a la millora del benestar del pacient i no de la seva projecció artística.

Des del mes de juny s’està implantant una prova pilot a la UCI del HGG oferint un cop per setmana als pacients i familiars la possibilitat de gaudir d’una sessió de Musicoteràpia, fet que està donants resultats favorables tant en els pacients com en el personal assistencial.

Més sobre Art Solidari

Art Solidari és una associació sense ànim de lucre, fundada a Barcelona l’any 2000, i a partir de 2017 amb seu a Llinars del Vallès que té com a missió onar suport a les persones amb situació de fragilitat per motius de salut o de context social i econòmic, a partir de l’expressió artística. Tot promovent i difonent la musicoteràpia (les arts en general) a diferents àmbits d’atenció sanitària, de benestar social i d’integració i la formació, facilitant espais de realització de pràctiques dels diferents màsters de musicoteràpia.

Més sobre Cabré Junqueras

Cabré Junqueras és una empresa mataronina fundada a l’any 1902. Actualment, l’empresa amb seu a Mataró, gestiona cementiris i serveis funeraris de més de 50 municipis de Catalunya amb especial incidència al Maresme i Vallès Oriental. Cabré Junqueras ofereix en tot moment un servei global de qualitat avalat pels estàndards marcats a les normes ISO. Donar un servei proper, humà, amb vocació d’acompanyament i disponibilitat absoluta són els trets diferenciadors de Cabré Junqueras.

]]>
Mon, 03 Dec 2018 09:28:26 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/182/cabre-junqueras-art-solidari-i-lhospital-general-de-granollers-implanten-un-projecte-de-musicoterapia http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/182