ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Fri, 28 Jun 2019 12:24:04 +0200 Fri, 28 Jun 2019 12:24:04 +0200 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://www.fphag.cat L’Hospital General de Granollers organitza una Jornada pràctica en reparació artroscòpia de Lligament creuat anterior (LCA) Granollers, 27 de juny de 2019.- Durant el dia d’avui i la jornada de demà, 28 de juny, el Servei de Traumatologia de l'Hospital General de Granollers organitza conjuntament amb la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) una Jornada d'Immersió Clínica en reparació artroscòpica de Lligament Creuat Anterior (LCA). S'explicarà una nova tècnica quirúrgica de fixació femoral del LCA. Estan convidats alumnes de Castelló, Madrid, Múrcia i Reus.

El programa, adreçat a metges especialistes en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, combinarà l'observació de 6 cirurgies dins del quiròfan de l'Hospital amb pràctiques en espècimen en el Laboratori d’Anatomia Quirúrgica i Funcional de UIC Barcelona, ubicat al Campus Sant Cugat.

L'objectiu del curs és conèixer i millorar les tècniques d'artroscòpia de genoll per a la reconstrucció del lligament creuat anterior utilitzant tendons isquio-tibials. La pràctica en espècimen inclourà tècniques de reparació de lligament creuat anterior i posterior, i de reparacions meniscals.

El LCA és el principal estabilitzador de la rotació antero-interna del genoll. El seu trencament és la lesió més freqüent en esports d'impacte i rotacionals (futbol, tenis…) però qualsevol disciplina que impliqui córrer, saltar, pivotar o tenir contacte pot necessitar de la seva reconstrucció. L'Asociación Española de Artroscopia ha recollit més de 19.000 cirurgies de reparació del LCA l'any 2018. El trencament de LCA pot anar associada a una ruptura meniscal i a lesions lligamentoses associades sobretot del lligament lateral intern.

La majoria d'aquestes lesions requereixen tractament quirúrgic, actualment s'efectuen amb tècniques mínimament invasives. La seva reparació es realitza utilitzant els tendons propis del pacient a través d'artroscòpia. Això beneficia la seva recuperació sense necessitat d'immobilitzar el genoll i poder començar la recuperació el següent dia de la intervenció.

El Servei de Traumatologia de l'Hospital realitza una mitjana de més de 200 artroscòpies de genoll a l'any, de les quals un 25% són reparadores del LCA. Els resultats a llarg termini són de 97% d'absoluta reincorporació a les activitats prèvies a la lesió.

]]>
Fri, 28 Jun 2019 12:24:04 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/206/lhospital-general-de-granollers-organitza-una-jornada-practica-en-reparacio-artroscopia-de-lligament-creuat-anterior-lca http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/206
Urgències Pediàtriques de l’Hospital General de Granollers estrena la seva cara més amable
 • Vinils amb les mascotes del Servei de Pediatria fan més agradable l’estància dels petits

 • 20 de juny de 2019.- La zona d’Urgències Pediàtriques de l’Hospital estrena nova decoració. La sala d’espera i els boxes estan decorats amb diversos dibuixos que tenen com a protagonistes a les mascotes del Servei de Pediatria de l’Hospital, el Muc i l’Anna. Alumnes de segon de batxillerat artístic de l'Institut Celestí Bellera de Granollers enguany han treballat projectes per decorar l'àrea d'urgències pediàtriques, els box i la sala d'espera i avui han acompanyat a l’empresa retolista en la col·locació dels vinils.

  L’objectiu és convertir l’espai en una zona més amable per als pacients més petits de l’Hospital. La Cap del Servei de Pediatria, la Dra. Pilar Llobet, destaca la importància d’aquesta iniciativa: “cada cop més tenim l’evidència que la humanització és cabdal per a l’atenció sanitària, sobretot a Pediatria. En aquest sentit petits canvis com la decoració ens poden ajudar a oferir una millor atenció als nostres infants i les seves famílies, amb un entorn agradable i còmode que ajudi a disminuir l’angoixa que a vegades els suposa la malaltia i els procediments que s’han de realitzar. D’altra banda, volem assenyalar i agrair la tasca dels nois i noies i professores de l’Institut Celestí Bellera, que han treballat amb molta il·lusió i esforç perquè els nens i nens que es visitin a Urgències trobin aquest ambient bonic i relaxant. No ha estat fàcil, tenint en compte que el ventall d’edats que atenem és des de nadó fins a ells mateixos (18 anys)”.

  Aquesta iniciativa compta amb el suport dels laboratoris LETI, que s’ha compromès amb la decoració de les Urgències Pediàtriques enguany i l’any vinent del nou Hospital de Dia Pediàtric.

  El Servei de Pediatria del nostre centre va iniciar el projecte artístic amb l’Institut Celestí Bellera l’any passat amb el disseny i creació de la mascota i el logotip del Servei. Aquest és el segon projecte que realitzen i l’objectiu és seguir decorant tots els espais pediàtrics de l’Hospital, amb diferents històries i jocs on intervenen les mascotes del Servei. “Ens enorgulleix i estem molt contents pel fet que tots els projectes han estat dissenyats pels mateixos usuaris del Servei, tenint en compte els seus gustos i preferències” explica la Dra. Llobet.

  Las mascotes de l’Hospital. El Muc i l’Anna són les mascotes que acompanyen el logotip del Servei de Pediatria de l’Hospital General de Granollers. L’any passat es va endegar un concurs de disseny entre els alumnes de segon de batxillerat artístic de l’Institut Celestí Bellera que va finalitzar al mes d’abril. Van participar 39 alumnes i el guanyador del concurs va ser de l’estudiant Pau Martín Comas.

  ]]>
  Thu, 20 Jun 2019 14:20:19 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/205/urgencies-pediatriques-de-lhospital-general-de-granollers-estrena-la-seva-cara-mes-amable http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/205
  El Rotary Club Granollers entrega la recaptació del seu sopar solidari per a un projecte del nostre Hospital "S'activen els somriures". D'aquesta manera va descriure el Dr. Lledó la recepció del xec de 10.000 euros, recaptat pel Rotary Club Granollers a favor del projecte de prehabilitació de pacients amb càncer de còlon.

  El 17 de juny, el president de Rotary Club Granollers va lliurar el xec de 10.000 euros al Dr. Rafael Lledó, director general de l'Hospital General de Granollers. També hi va ser present el Sr. David Vàzquez, president del Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental i el Dr. Andreu Aloy, Director de Qualitat i Desenvolupament de l'Hospital.

  El IV sopar solidari de Somriures a Taula, organitzat per Rotary Club Granollers-Barcelona el passat 4 d'abril, en el que van participar 130 comensals, i que va oferir el Gremi d'hostaleria del Vallès Oriental, de forma altruista, al restaurant Can Biel de Llinars, va recaptar 10.000 euros.

  Felip Rovira, president de de Rotary Club, va destacar la implicació de la societat civil en projectes que ajuden a millorar la qualitat de vida a les persones del nostre entorn, i va agrair la participació altruista del Gremi d'Hostaleria i la iniciativa entusiasta de Margarita Arderiu, propulsora dels Somriures a Taula.

  Els diners aconseguits es destinen en aquesta ocasió al projecte de prehabilitació de l'Hospital General de Granollers, que té com a objectiu optimitzar l'estat físic del pacient per fer front a una intervenció quirúrgica. Cerca la millora de la reserva funcional del pacient mitjançant un programa d'entrenament físic personalitzat i la promoció de l'activitat física. Aquest programa es complementa amb el suport nutricional i psicològic per fer front a l'estrès de l'operació.

  ]]>
  Wed, 19 Jun 2019 15:45:43 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/203/el-rotary-club-granollers-entrega-la-recaptacio-del-seu-sopar-solidari-per-a-un-projecte-del-nostre-hospital http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/203
  Sabadell Renting i Movento donen a l’Hospital General de Granollers dos cotxes elèctrics per als més petits
  • Els dos vehicles ajudaran a fer més alegre l’estada hospitalària i les entrades a quiròfan dels infants

  Granollers, 17 de juny del 2019. Sabadell Renting i Movento han donat a l’Hospital General de Granollers dos petits vehicles elèctrics per als pacients més joves. Els cotxes serviran per evocar sentiments d’alegria en els nens i nenes i animar-los durant la seva estada ja que, en general, se senten intimidats en un entorn sanitari. Igualment, podran fer els desplaçaments a quiròfan o a fer-se proves conduint els vehicles.

  Les investigacions i l’experiència dels professionals sanitaris han demostrat que un pacient feliç i positiu afronta la prova o la intervenció d’una manera més relaxada, sense l’estrès i l’ansietat prequirúrgica que suposa. Així, a través del cotxe, els infants reduiran la por, l’ansietat i l’estrès, aixecant la seva moral, fomentant la interacció i augmentant la seva tolerància a l’assistència sanitària. De fet, un estudi de la Universitat de Nou Mèxic conclou que la incorporació d’elements lúdics en els hospitals redueix fins a un 73% l’ansietat i en un 53% la por que els nens experimenten en un centre hospitalari.

  Javier León, director general de Sabadell Renting, s’ha mostrat satisfet de repetir iniciativa, que ja es va dur a terme a l’Hospital de Terrassa: “Ens agrada poder donar una vessant solidària a la nostra especialitat, que són els vehicles, i estem molt contents d’aquesta col·laboració amb l’Hospital General de Granollers”. El directiu de la filial de Banc Sabadell ha afegit que aquest tipus d’accions “no s’acabaran aquí i tornarem a repetir l’experiència a més centres hospitalaris”.

  Sobre l’Hospital General de Granollers i el seu Servei de Pediatria
  L'Hospital General de Granollers és un Hospital Universitari i de referència del Vallès Oriental, que dóna servei a una població de 472.555 habitants. El seu servei de Pediatria realitza activitat a hospitalització, UCI neonatal, Maternitat, Urgències, Atenció ambulatòria i a l'Hospital de dia Pediàtric, essent el Servei de referència de les especialitats pediàtriques a la Comarca del Vallès Oriental. El Servei treballa constantment per millorar el procés global de l'atenció sanitària als més petits, així com per assolir la curació en el menor temps possible, disminuint al màxim l'impacte que la malaltia té sobre els infants i les seves famílies i evitar l'ingrés en la mesura que sigui possible. En els darrers anys aquest Servei ha vist incrementada la seva activitat, tant pel que fa al nombre com per la complexitat de la seva assistència. Per això recentment s'ha ampliat l'atenció a l'Hospital de dia Pediàtric, on es realitzen diversos tractaments hospitalaris i proves que requereixen sedació o monitoratge evitant l'hospitalització a Planta i minimitzant l'estada.
  El Servei de Pediatria en xifres: anualment més de 900 nens són hospitalitzats, es realitzen prop de 20.000 visites al servei d'Urgències i més de 15.000 infants passen per l'atenció ambulatòria i l'Hospital de Dia Pediàtric.

  Sobre Movento
  El grup Movento és la branca d'automoció de Moventia present al Vallès Oriental i Occidental, Maresme, Barcelonès Nord, Bages i Osona amb les 17 marques que representa. És un dels grups d'automoció més destacats del seu entorn i cada any ven més de 27.000 vehicles, tant nous com d'ocasió. Movento pertany al grup Moventia, un grup empresarial dedicat a la mobilitat compromès amb les persones, amb la societat, el medi ambient i la qualitat de tots els seus serveis.

  Sobre Sabadell Renting
  Sabadell Renting és la societat filial de Banc Sabadell que es dedica al lloguer amb serveis de tot tipus de vehicles, tant turismes com industrials així com altres tipus de béns com tecnològics, sanitaris i maquinària en general. És especialista en projectes d’eficiència energètica. Amb presència en tot el territori nacional i amb una flota viva de més de 21.000 vehicles, ja són més de 7.000 empreses i 2.500 particulars els que confien en Sabadell Renting per garantir la seva mobilitat o bé finançar els seus projectes industrials o de serveis.

  ]]>
  Mon, 17 Jun 2019 16:30:47 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/202/sabadell-renting-i-movento-donen-a-lhospital-general-de-granollers-dos-cotxes-electrics-per-als-mes-petits http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/202
  Inauguració de l’exposició fotogràfica ‘Els Pastorets de l’Hospital des de l’objectiu’ Granollers, 17 de maig.- Aquesta tarda s’ha inaugurat l’exposició fotogràfica “Els Pastorets de l’Hospital des de l’objectiu”. La mostra fotogràfica contempla diferents aspectes de l’obra de teatre que els treballadors de l’Hospital representen any rere any des de fa més de tres dècades.

  Durant els dies que va fer-se la representació, el passat mes de desembre, la fotògrafa Eva Giménez i els fotògrafs Carles Diaz, José Ramos i Jordi Villacrosa van realitzar més de 1.800 fotografies i per aquesta exposició se n’han seleccionat 40.

  Aquests fotògrafs formen part, des de la seva constitució de l’Associació Fotogràfica i de Caminades de L’Ametlla del Vallès (AFiC), una associació singular en tant que combina el gaudiment de la fotografia amb caminar per la natura. Consideren la fotografia com a forma d’expressió artística amb un important caràcter social i tenen com a objectiu realitzar una exposició fotogràfica anual amb un contingut social i/o solidari.

  A banda de l’exposició de l’Hospital General de Granollers, AFiC enguany farà dues més a la Sala d’Art Carles Sindreu, de l’Ametlla del Vallès:

  · L’exposició “Som Somriures”, que es podrà veure de l’11 al 27 d’octubre de 2019, i que té com objectiu transmetre a la societat, mitjançant la fotografia, la importància dels beneficis del somriure a l’ésser humà. En aquesta exposició ha col·laborat la Clínica Dental Navarro Martín situada a La Garriga.

  · I la que porta com a títol “Música per la vida”, que vol transmetre i conscienciar la importància de la musicoteràpia per les persones, de qualsevol edat, amb un procés de malaltia crònica, hospitalització, vellesa i/o malaltia degenerativa o cognitiva. Es podrà veure del 22 de novembre al 8 de desembre de 2019 a la Sala d’Art Carles Sindreu del municipi de L’Ametlla del Vallès. Aquesta exposició es realitzarà en virtut d’un conveni amb l’entitat l’Associació Art Solidari que desenvolupa activitats de musicoteràpia amb diferents grups de persones i té convenis amb diferents centres hospitalaris, entre ells l’Hospital de Granollers. Està previst que aquesta exposició pugui ser traslladada a centres sanitaris i escoles de música, que hi mostrin interès, així com a ajuntaments i centres cívics que ho vulguin.

  A la inauguració de l’exposició han assistit el Sr. Jordi Villacrosa, president de l’Associació Fotogràfica i de Caminades de l'Ametlla del Vallès, el Dr. Rafael Lledó, director general de l’Hospital General de Granollers, així com els fotògrafs que han realitzat l’exposició i una representació d’actors i participants dels Pastorets de l’Hospital.

  L'exposició “Els Pastorets de l’Hospital des de l’objectiu” romandrà vigent al passadís que connecta els edificis d’hospitalització i Consultes Externes fins al 7 de juny.

  ]]>
  Mon, 20 May 2019 11:47:28 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/201/inauguracio-de-lexposicio-fotografica-els-pastorets-de-lhospital-des-de-lobjectiu http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/201