ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Tue, 19 Nov 2019 09:07:18 +0100 Tue, 19 Nov 2019 09:07:18 +0100 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://www.fphag.cat Es posa en marxa el nou aparcament públic de l’Hospital General de Granollers Granollers, 18 de novembre de 2019.– Aquesta tarda s’ha inaugurat el renovat aparcament públic de l’Hospital General de Granollers, una vegada finalitzades les obres de remodelació i modernització de les instal·lacions.

L’acte inaugural ha comptat amb l’assistència de membres de l’Equip Directiu i professionals del Servei d’Infraestructures i Manteniment de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, així com de les empreses promotores de l’obra (CPVA Arquitectes, la constructora DEUMAL i Estabanell Energia).

Les obres de millora van començar el passat mes de febrer i es van dividir en dues fases, per tal de poder disposar d’una zona d’aparcament per als usuaris del centre en tot el procés d’obres. Es tracta d’un espai de 10.500 m² a l’aire lliure que donarà cabuda a 410 vehicles.

Amb motiu de les darreres tasques a realitzar per a la finalització de les obres de remodelació i adequació de l'aparcament públic, el divendres es va tancar l’accés a partir de les 15 hores i s'obrirà dels usuaris demà dimarts 19 de novembre.


Quines millores inclou el nou aparcament?

  • ​​Modernització: gestió totalment automatitzada amb doble accés d’entrada i de sortida i també doble terminal de caixa.
  • ​Més accessibilitat i sostenibilitat: places per a discapacitats, deu punts de càrrega per a vehicles elèctrics i plaques fotovoltaiques que milloraran la sostenibilitat energètica de l’hospital, amb un autoconsum responsable i respectuós amb el medi ambient.​
  • Reducció de tarifes a preus de mercat: tarifes reduïdes i ajustades a les que s’apliquen la resta de pàrquings de la ciutat de Granollers: 2,50 €/hora. S’inclouen paquets setmanals i mensuals a 35 i 80 € respectivament.
  • ​Gestió de l’aparcament de manera online a través de Elparking.com. Per tal de facilitar l’entrada a l’aparcament, el seu pagament, etc., els usuaris es podran descarregar l’app Elparking i afegir els seu vehicle. D’aquesta manera podran activar l’apertura per matrícula (les barreres d’entrada i de sortida s’obriran al llegir-la) i gestionar el pagament sense necessitat de passar pel caixer.  
]]>
Tue, 19 Nov 2019 09:07:18 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/217/es-posa-en-marxa-el-nou-aparcament-public-de-lhospital-general-de-granollers http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/217
L’Hospital i FecunMed organitzen la IV Jornada d’actualització en reproducció humana del Vallès Oriental
Més de 120 professionals assisteixen avui a la IV Jornada d’actualització en Reproducció Humana, organitzada pel Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital General de Granollers i FECUNMED-Eugin que se celebra a l’Hotel Ciutat de Granollers.

Com en anteriors edicions, la idea fonamental és la formació continuada de professionals de la salut en els temes de la reproducció humana, des d’un apropament apte tant per professionals de la reproducció com per ginecòlegs generals o metges de família. Així mateix, s’aporten totes les novetats que en aquest àmbit han aparegut en els darrers anys.

La primera taula ha tractat el diagnòstic de l’esterilitat, tant a la dona com a l’home. Una segona taula ha informat de les tècniques diagnòstiques i terapèutiques en l’esterilitat. La Dra. Rita Vassena de la Clínica Eugin, ha donat una keynote sobre les novetats en genètica reproductiva dirigida al ginecòleg general; i a la tarda, a la darrera taula es debatrà sobre les actualitzacions en les tècniques de reproducció així com en la preservació de la fertilitat de la dona.

]]>
Fri, 15 Nov 2019 13:23:56 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/216/lhospital-i-fecunmed-organitzen-la-iv-jornada-dactualitzacio-en-reproduccio-humana-del-valles-oriental http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/216
L’aparcament públic de l’Hospital General de Granollers es posarà en funcionament al mes de novembre - L’hospital ha renovat i modernitzat l’aparcament de rotació i ha augmentat el nombre places fins a 412

- El nou aparcament serà gestionat directament per l’hospital i estarà totalment automatitzat


Granollers, 30 d’octubre de 2019.– A mitjans del mes de novembre, l’aparcament públic de l’Hospital començarà la seva activitat després de les obres de remodelació i modernització de les instal·lacions. Aquestes millores van començar el passat mes de febrer en dues fases, per tal de poder disposar en tot moment d’una zona d’aparcament per als usuaris del centre.

Les obres que s’han realitzat a l’aparcament comportaran diferents millores estructurals com una gestió totalment automatitzada amb doble accés d’entrada i de sortida i també doble terminal de caixa. Disposarà de places per a discapacitats i plaques fotovoltaiques que milloraran la sostenibilitat energètica de l’hospital, amb un autoconsum responsable i respectuós amb el medi ambient. També disposarà de deu punts de càrrega per a vehicles elèctrics.

Pel que fa a les tarifes, aquestes s’han reduït respecte als preus que cobrava l’anterior empresa que la gestionava, equiparant-les a les més reduïdes que apliquen la resta de pàrquings de la ciutat de Granollers: 2,50 €/hora. També s’ha contemplat fer paquets setmanals i mensuals a 35 i 80 € respectivament.

Amb la posada en marxa del nou aparcament es millorarà considerablement l’accessibilitat al centre sanitari amb unes instal·lacions més modernes, sostenibles i a preus de mercat.
 

]]>
Thu, 31 Oct 2019 09:38:16 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/215/laparcament-public-de-lhospital-general-de-granollers-es-posara-en-funcionament-al-mes-de-novembre http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/215
L'Hospital oferirà a les pacients amb càncer els tallers de cura de la pell i maquillatge de la Fundació Stanpa  ·         Amb aquesta incorporació, a nivell nacional, és l'hospital número 41 a implantar aquest programa que ensenya a les pacients a cuidar la seva pell, a protegir-se del sol i a maquillar-se durant el tractament oncològic, ajudant-les a sentir-se millor i tenir una actitud més positiva davant la malaltia.


Granollers, 29 d’octubre de 2019.- L'Hospital General de Granollers i la Fundació Stanpa han signat un conveni que permet posar en marxa en aquest hospital el programa mundial “Posa't maca, et sentiràs millor”, que ajuda pacients amb càncer a recuperar la seva imatge i la seva autoestima, modificades pels efectes secundaris dels tractaments oncològics.

Aquest conveni es produeix gràcies a la implicació d'una infermera quirúrgica de l'hospital, Fina Moral, que havia exercit prèviament com a esteticista i, durant aquest període, va ser voluntària del programa de la Fundació Stanpa. Conscient dels beneficis que aporten per a les pacients aquest tipus de tallers, va incentivar a la direcció del centre al fet que col·laboressin amb el projecte.

El Servei d'Oncologia de l'Hospital General de Granollers atén 1.500 pacients anuals i se subministren uns 9.000 tractaments.

La direcció d'aquests tallers va a càrrec de la Fundació Stanpa, que coordina una xarxa de més de 125 voluntaris professionals de la bellesa, i compta amb la col·laboració de metges, oncòlegs, infermers, psicòlegs i coordinadors de l’AECC (Catalunya Contra el Càncer). En cada taller, un professional expert guia a les pacients a través dels 12 passos essencials per a cuidar la seva pell i maquillar-se durant el procés oncològic. Tot això amb l'objectiu d'ajudar les pacients a cuidar la seva pell, sentir-se millor i a recuperar la seva autoestima. La Fundació Stanpa ha ajudat ja a més de 8.000 dones amb càncer a sentir-se millor amb el seu aspecte en els 7 anys de la seva activitat.

En els tallers s'utilitzen productes donats per més de 30 empreses fabricadores de cosmètics, patrons i col·laboradors de la Fundació, que componen un necesser de cosmètics de neteja, tractament i maquillatge, lliurat gratuïtament a cada participant, en una iniciativa solidària 360 graus.

Com apuntar-se als tallers?

Totes les pacients que desitgin assistir a un dels tallers han de contactar amb les infermeres de l'Hospital de Dia a l'hospital, que les indicaran les dates i el lloc on han de dirigir-se.

Programa internacional

El programa és part del projecte internacional “Look good, feel better” que durant més de 25 anys ha atès prop d’1,4 milions de pacients per més de 21.000 voluntaris, amb la col·laboració d'hospitals i diferents associacions i amb la meta posada en la cura de la pell i l'ús del maquillatge.

Des de la seva implantació a Espanya en 2012 a través de la Fundació Stanpa, el programa “Posa't maca, et sentiràs millor” s'ha implantat en una àmplia xarxa d'hospitals públics, 9 d'ells a Catalunya, comunitat referent no sols per la seva excel·lència en oncologia sinó pel seu compromís social en l'atenció a les persones amb càncer.

La Fundació Stanpa és una organització sense ànim de lucre promoguda per l'Associació Nacional de Perfumeria i Cosmètica, Stanpa, per a donar suport a dones en tractament contra el càncer. De fet, la Fundació ha estat reconeguda d'interès general pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i inscrita en el Registre de Fundacions. Aquest reconeixement posa en relleu el valor social de la indústria cosmètica, en destacar entre les seves finalitats el suport a les persones a través dels beneficis que la cura personal i la higiene aporten en termes de contribució a la salut i al benestar social.

Maquillar-se, cuidar la pell i protegir-se del sol durant el tractament

Durant els tallers, esteticistes i maquilladores voluntàries ensenyen a les dones a cuidar la seva pell, a protegir-se del sol i a maquillar-se durant el tractament, ja que prendre les regnes de la seva pròpia imatge ajuda a sentir-se millor i a tenir una actitud més positiva davant la malaltia. A més, els tallers són una excel·lent forma per a aprendre, practicar i compartir experiències.

“La cosmètica acompanya a les dones al llarg de tota la seva vida, en els moments quotidians i feliços, però també vol estar al seu costat en els moments de dificultat com és passar per un càncer”, explica Val Díez, directora general de Fundació Stanpa. “Cuidar el teu aspecte, a més de millorar l'estat d'ànim, ajuda a afrontar de forma més positiva els tractaments i les seves conseqüències, augmenta l'autoestima i facilita la interrelació amb les persones que t'envolten”.

El programa és gratuït, no mèdic i neutre respecte a les marques i productes utilitzats sense finalitat promocional ni publicitària.

]]>
Tue, 29 Oct 2019 16:36:38 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/214/lhospital-oferira-a-les-pacients-amb-cancer-els-tallers-de-cura-de-la-pell-i-maquillatge-de-la-fundacio-stanpa http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/214
L’Hospital General de Granollers disposa d’un nou mamògraf d’última generació Granollers, 17 d’octubre de 2019.– El Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital General de Granollers ha incorporat al seu equipament un nou mamògraf que permet realitzar diagnòstics més precisos i proporcionar als pacients tractaments més eficaços i menys agressius, reduint el nombre d’altre proves complementàries. El mamògraf ha estat cofinançat pel Departament de Salut i la Fundació Amancio Ortega, que l’any 2015 va posar en marxa un programa de suport a la renovació de l’equipament tecnològic dels hospitals públics, especialment en l’àrea de diagnòstic i tractament radioteràpic del càncer.

El nou equip presenta diversos avantatges, ja que les mamografies es fan amb adquisició directa, això significa que, en fer la prova, la imatge es visualitza directament a la pantalla de l’ordinador la qual cosa millora la qualitat de la imatge.

A més, el nou mamògraf està dotat d’un regulador que, en funció de la densitat del teixit mamari, adapta la radiació que envia al pacient per obtenir la millor imatge, reduint de forma global la irradiació sobre les persones. També permet fer mamografies amb tomosíntesi -un tipus de mamografia que obté múltiples imatges de la mama facilitant la identificació de lesions que poden ser difícils de visualitzar em una mamografia 2D degut a la presència d’estructures mamàries superposades- i facilita la realització de biòpsies en cas de lesions que per ecografia no haguessin estat visibles

A l’Hospital General de Granollers l’any 2018 es van fer 10.580 estudis de mamografia de cribratge i 6.054 assistencials.

Fins l’octubre de 2019 s’han realitzat 7.923

La instal·lació de mamògrafs digitals d’última generació com aquest ha estat possible gràcies a una donació de la Fundació Amancio Ortega, dins del seu Programa de recolzament a l’oncologia pública. El mes de maig de 2017, aquesta entitat va signar un conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya que va implicar una donació de 47 milions d’euros al Servei Català de la Salut (CatSalut) per adquirir equipaments oncològics d’última tecnologia per a diversos centres del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT).

]]>
Fri, 18 Oct 2019 08:32:47 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/213/lhospital-general-de-granollers-disposa-dun-nou-mamograf-dultima-generacio http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/213