ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Wed, 04 Oct 2017 17:23:00 +0200 Wed, 04 Oct 2017 17:23:00 +0200 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://www.fphag.cat 8è Concurs de fotografia sobre la lactància materna a l'Hospital General de Granollers Granollers, 4 d’octubre de 2017 –  Avui la Comissió de Lactància de l’Hospital General de Granollers ha organitzat la vuitena edició del concurs de fotografia per commemorar la Setmana Mundial de la Lactància Materna, amb l’objectiu de promoure l’alletament matern i sensibilitzar als futurs pares i mares dels beneficis que comporta en la salut dels nadons.

La promoció de la lactància materna, és una tasca que l’equip de l’àrea maternoinfantil i pediatria de l’Hospital porta a terme des de l’any 1999, i que ha estat reconeguda amb el guardó IHAN (Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància).

Durant tot el matí s’han exposat les 31 fotografies que s’han presentat al vestíbul de l’edifici de consultes externes .

PLAY S.A. empresa de referència en el sector de la puericultura, reafirmant  el seu compromís amb la seguretat dels infants un  any més ha volgut donar suport a aquesta iniciativa amb el lliurament del primer premi que consistirà en una Cadireta per al cotxe Volta Fix del grup 0+/1 (0 a 18 kg).

D’altra banda, l'empresa Suavinex, dedicada a productes relacionats amb l'embaràs, la futura mamà, la lactància materna i els nadons, oferirà el segon premi un Extractor de llet elèctric i una cistella amb productes de la marca i per últim l’empresa Medela, fabricant global de solucions mèdiques d’aspiració i extractors de llet d’alta tecnologia, promocionarà la iniciativa amb el lliurament del tercer premi, un altre Extractor de llet elèctric.

]]>
Wed, 04 Oct 2017 17:23:00 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/151/8e-concurs-de-fotografia-sobre-la-lactancia-materna-a-lhospital-general-de-granollers http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/151
L'Hospital General de Granollers ha habilitat WiFi gratuït per tot el recinte hospitalari L’Hospital General de Granollers ha instal·lat una xarxa WiFi adreçada als usuaris.

A partir d’aquesta setmana tots els usuaris, familiars i acompanyants que visitin l’Hospital podran accedir a Internet de manera oberta i gratuïta amb el seus dispositius mòbils, tablets o ordinadors. D’aquesta manera l’entitat vol adaptar-se a les necessitats de connectivitat dels seus usuaris.

La nova instal·lació consta d’una infraestructura àmplia capaç de donar cobertura a tot el recinte hospitalari (Edifici d’Hospitalització, Consultes Externes i Centre Geriàtric).

Per accedir-hi només cal que l’usuari es registri, a través de la pàgina web a la què el WiFi redirecciona, amb el seu nom i un correu electrònic.

Aquesta xarxa es suma a la que ja es va obrir a principis d’any per als professionals de l’entitat pel que en l’actualitat l’Hospital ja es pot considerar un espai 100% connectat.

]]>
Tue, 18 Jul 2017 16:31:32 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/150/lhospital-general-de-granollers-ha-habilitat-wifi-gratuit-per-tot-el-recinte-hospitalari http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/150
El Dr. Lluís Cortadellas, cap d'urologia de l'Hospital General de Granollers, col·labora en un projecte solidari a Nicaragua El Dr. Lluís Cortadellas, Cap d’Urologia de l’Hospital General de Granollers, ha coordinat una brigada d’uròlegs catalans en una missió internacional que ha viatjat a Nicaragua durant el mes maig amb l’objectiu de donar resposta  quirúrgica a pacients que no disposen de recursos i que es troben afectats per càncer de pròstata, tumors renals i altres afeccions comunes en el camp de la urologia.

Aquesta missió formada per 10 especialistes és un projecte impulsat per les Fundacions Coen i Ipsen a través del seu programa Salut amb Amor. Durant 5 dies representants dels Laboratoris Ipsen Pharma  van organitzar una jornada de salut a dos hospitals de Nicaragua: L’Hospital Lenin Fonseca de Managua i l’Hospital España de la ciutat Chinandega, situada al nord del país.

Durant la visita a aquests centres la brigada va realitzar 54 intervencions quirúrgiques utilitzant els mètodes més moderns.

Paral·lelament també es va realitzar una sessió clínica dirigides a metges nicaragüencs amb l’objectiu de compartir els seus coneixements sobre el càncer de ronyó.

]]>
Tue, 18 Jul 2017 16:30:03 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/149/el-dr-lluis-cortadellas-cap-durologia-de-lhospital-general-de-granollers-col%c2%b7labora-en-un-projecte-solidari-a-nicaragua http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/149
L’Hospital General de Granollers inicia la prova pilot de funcionament de robots en entorns d'habitatge assistits - Projecte RADIO La representant de la Unió Europeu del projecte visitarà Granollers per veure l’inici de les proves pilots

·         Les proves pilots s’iniciaran en dues fases, durant els mesos de maig i juny i octubre i novembre del 2017


L’Hospital General de Granollers és un dels socis del projecte europeu RADIO (Robots in Assisted Living Environments: Unobtrusive, efficient, reliable and modular solutions for independent aging), que ha estat concedit en la darrera convocatòria de projectes de recerca de l’ àmbit de la salut del programa Horitzó 2020.  L’ Hospital participa com a centre pilot, on s’han portat a terme estudis clínics amb pacients del centre i diferents solucions tecnològiques. Aquest es coordina des de la Unitat de Recerca i Innovació i hi participen el Servei de Geriatria i la Unitat de Neuropsicologia de la Institució.

El projecte RADIO té el seu àmbit d’ actuació en el camp de l’envelliment actiu i saludable i ofereix solucions domòtiques per a persones de la tercera edat a través d’un robot intel•ligent, que alhora  serveix com a sistema no intrusiu de monitorització de la salut. El robot actua com a assistent domèstic, realitzant una sèrie de tasques, com buscar les ulleres o les claus de la persona per la casa, si aquesta ho demana a través d’una interfície intuïtiva i visual o mitjançant la veu. També segueix una rutina programada de tasques com aspirar el terra  o portar la medicació seguint la prescripció del metge ja que també disposa d’un dispensador de pastilles. Aquestes accions les pot programar la pròpia persona, un familiar o el mateix metge. A més d’actuar com a assistent domèstic, aquesta tecnologia també actua com a sistema de monitorització de salut no intrusiu, recollint i analitzant dades psicològiques i de comportament, ajudant d’aquesta manera al metge a diagnosticar símptomes i posar-hi remei de manera ràpida.

En aquests moments el projecte RADIO es troba en l’inici  de la seva fase de pilotatge que es desenvoluparà al Centre Geriàtric Adolfo Montañá Riera. S’ha preparat i desenvolupat l’estudi prepilot amb cinc pacients seleccionats i s’ha realitzat el Technical review Meeting, la integració tècnica de la plataforma RADIO adaptada al nostre Centre amb la participació de diferents entitats membres del consorci.

Els propers 8 i 9 de maig hi haurà el Review Meeting, la revisió del segon any del projecte, amb la participació de la representant de la Unió Europea responsable del projecte i 3 revisors independents.

Aquesta trobada es celebrarà a l’Hotel Ciutat de Granollers i a les instal·lacions preparades al Centre Geriàtric, on es troba la sala domotitzada (smart room) on els revisors del projecte veuran una demostració del funcionament del sistema RADIO.

Aquest estudi pilot es desenvoluparà en dues fases els propers mesos de maig-juny i octubre-novembre d’aquest any amb 24 pacients voluntaris.

Cal destacar que és la primera vegada que l’Hospital organitza una revisió d’un projecte europeu, i que a més a més, rep la visita a les nostres instal·lacions de representats de la Comissió Europea, consolidant d’aquesta manera l’aposta per fomentar la Recerca i la Innovació i com a perceptors de projectes competitius de l’ Horitzó 2020.

Sobre el Projecte RADIO

RADIO és un projecte dins del programa marc Horitzó 2020 de la Unió Europea, en resposta a una convocatòria de solucions tècniques per promoure la vida independent i reforçar la competitivitat de l’economia europea. Juntament amb el NCSR “Demokritos”, les següents institucions i empreses també participen en el projecte:

Technological Educational Institute of Western Greece (Grècia), Ruhr Univeristaet Bochum (Alemanya), Robotnik Automation SLL (Espanya), Sensing & Control Systems S.L. (Espanya), AVN Innovative Technology Solutions LtD (Xipre), Fondazione Santa Lucia (Itàlia), Fundació Hospital Asil de Granollers (Espanya), I Frontida Zois (Grècia). Per a més informació sobre el projecte podeu visitar la pàgina: www.radio-project.eu

Per a més informació:

Victòria Remedios/Àgata Franco. Gabinet de comunicació de l’Hospital General de Granollers

Tel.: 938 425 075 / 675 571 421

]]>
Tue, 09 May 2017 10:07:33 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/148/lhospital-general-de-granollers-inicia-la-prova-pilot-de-funcionament-de-robots-en-entorns-dhabitatge-assistits-projecte-radio http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/148
l’Hospital General de Granollers acomiada els nous especialistes en formació sanitària especialitzada Avui s’ha celebrat l’Acte Acadèmic de l’Àrea de Docència amb l’objectiu d’acomiadar als metges, infermeres obstetricoginecològiques i farmacèutics especialistes en formació. En total són 20 residents que han rebut el diploma. 

La cloenda de l’acte ha anar càrrec del Sr. Josep Mayoral, President del Patronat de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers i alcalde de Granollers.
Els especialistes en formació que s’han acomiadat són:
Dr. Carlos Antonio Calderón Anestesiologia i Reanimació
Dr. Granshy Rodríguez Santana Anestesiologia i Reanimació
Dr. Fulthon Frank Vela Polanco Cirurgia General i Aparell Digestiu
Dr. Luca Baggio Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia
Dr. Marc Moreno Ariño Geriatria
Sra. Sara Jimenez Caudet Infermera Obstetricoginecològica
Sra. Carmen Paula castro de la Rosa Infermera Obstetricoginecològica
Sra. Carmen Barrionuevo Ramírez Infermera Obstetricoginecològica
Dra. Alexandra Maria López Bermúdez Medicina Intensiva
Dra. Aida Deudero Infante Medicina Interna
Dra. Lizza Maria Macorigh Mantilla Medicina Interna
Dra. Evangelia Anna Maria Zioga Medicina Interna
Dra. Gemma Moreno Coca Obstetrícia i Ginecologia
Dra. Marta Moral Solorzano Pediatria i àrees específiques
Dra. Valentina Bruno Psiquiatria
Dr. Pedro José Alvarado Carrera Psiquiatria
Dra. Joana Filipa Madureira Cordeiro Radiodiagnòstic
Dra. Aïda Jiménez Cabacas Medicina de Família i Comunitària
Dra. Susana Raquel Erazo Medicina de Família i Comunitària
Dr. Francisco Javier Alba Pérez Medicina de Família i Comunitària
]]>
Tue, 09 May 2017 09:51:11 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/145/lhospital-general-de-granollers-acomiada-els-nous-especialistes-en-formacio-sanitaria-especialitzada http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/145