ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Thu, 16 Jan 2020 08:55:44 +0100 Thu, 16 Jan 2020 08:55:44 +0100 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://www.fphag.cat Es presenta la proposta guanyadora per al projecte del nou centre de radioteràpia per al Vallès Oriental i Osona - El projecte respon a la xarxa assistencial de salut que s’està desplegant en aquest àmbit territorial que impulsa el Servei Català de la Salut

Actualment, els pacients amb càncer d’aquesta zona van a Barcelona per a poder-se tractar


Granollers, 15 de gener de 2020.- La Unió Temporal d’Empreses (UTE), conformada pels despatxos d’arquitectes BAAS Arquitectura i Casa Solo Arquitectes, ha presentat avui, a l’Hospital General de Granollers, el projecte d’edificació del primer centre de radioteràpia per als pacients de càncer que viuen el Vallès Oriental i Osona. El projecte respon a la xarxa assistencial de salut que el Servei Català de la Salut (CatSalut) està desplegant a tot el territori, com el de al xarxa C-17*. Un impuls amb el qual el sistema permet garantir un servei equitatiu i segur en tot arran de Catalunya. Fins a dia d’avui, els pacients amb càncer d’aquesta àrea s’havien de moure fins a Barcelona per poder rebre aquest tractament. La nova unitat de radioteràpia estarà capacitada per oferir tractaments en oncologia radioteràpica, en totes les seves especialitats, fins i tot en modulació d’intensitat.

La proposta que ha guanyat el concurs d’idees de l’edificació compta amb una licitació de 388.629 €, que inclou la direcció facultativa de l’obra. Alguns dels aspectes més destacats del projecte són la innovació en la distribució dels espais que possibilita una futura ampliació de l’edifici, la confortabilitat de l’edifici, la llum natural d’aquest i la integració amb l’entorn i el recinte hospitalari.

La decisió és fruit d’un concurs d’idees, convocat el passat mes de maig, per seleccionar la proposta arquitectònica del nou edifici. Concretament, se situarà al costat de l’Hospital General de Granollers, en l’espai que ocupava l’antiga Masia de Can Bufí, entre els carrers José Zorrilla, Bartomeu Brufau i Manel Cornella, a tocar del centre geriàtric i l’edifici d’Atenció Ambulatòria.

La licitació de la proposta és un pas més per a la consecució d’un projecte que es va posar en marxa el 2018, amb la participació inicial de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, que cedirà els espais per a la construcció del centre; l’Ajuntament de Granollers ha aportat, durant l’exercici de 2019, una subvenció de 700.000€ per a la redacció del projecte de l’obra; i el Consorci Hospital Clínic de Barcelona que destinarà equipament oncològic d’última tecnologia a Granollers, recursos humans i coneixements tècnics, entre altres. A aquesta participació cal sumar-hi la Diputació de Barcelona, amb la confirmació de la subvenció que aportaran de 500.000 € per al desenvolupament de la proposta arquitectònica del nou edifici, la redacció del projecte executiu i la direcció facultativa.
________________________________________
BAAS arquitectura és autor d’edificis públics com el VHIR Institut de Recerca i Campus Vall Hebron, la futura seu del Barcelona Supercomputing C, al Campus Nord de la UPC de Barcelona o l’Escola Ferrer i Guàrdia de Granollers.
Amb més de 30 anys d’experiència i amb molts projectes en serveis de radioteràpia, CASA SOLO Arquitectos està especialitzat principalment en el camp de la planificació, el disseny i la construcció d'edificis sanitaris públics i privats tant a Espanya com a l'estranger. Entre els projectes de l'estudi cal destacar el Complejo Hospitalario Universitario A Coruña (CHUAC) i l’Hospital Universitario Santa Lucía en Murcia, entre d’altres.

]]>
Thu, 16 Jan 2020 08:55:44 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/226/es-presenta-la-proposta-guanyadora-per-al-projecte-del-nou-centre-de-radioterapia-per-al-valles-oriental-i-osona http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/226
L’Hospital rep el premi Avedis Donabedian a la millor Memòria de Responsabilitat Social Corporativa  • L’Hospital General de Granollers ha rebut un dels prestigiosos premis de Qualitat Sanitària que la Fundació Avedis Donabedian lliura des de l’any 1989.

• El premi va ser recollit pel Dr. Rafael Lledó, director general de l’entitat, en el marc de la XXX edició dels Premis a la Qualitat en Institucions sanitàries celebrada ahir al vespre al Palau de la Música Catalana.


Granollers, 10 de gener de 2020.- L’Hospital General de Granollers ha estat guardonat amb el Premi Fundació Asisa en el marc dels Premis Avedis Donabedian. Un premi que, emmarcat en l’àrea d’informació social i transparència, distingeix a aquelles institucions i/o empreses que presentin una millor informació sobre les accions i les estratègies dutes a terme en l’àmbit de la responsabilitat social.


Fruit de la voluntat històrica per millorar el benestar i la qualitat de vida de la població, l’Hospital sempre s’ha caracteritzat per ser una institució propera, oberta i compromesa socialment amb el seu entorn des de totes les seves dimensions: l’econòmica, la social i la mediambiental.


Aquest compromís ha permès a la institució dissenyar projectes i accions conjuntament amb els seus col·lectius d’interès per proporcionar un benefici directe a la societat sempre des de la transparència, l’ètica i la veracitat, convertint-se l’Hospital en un actor viu en l’àmbit públic de la comarca del Vallès Oriental.


Des del 2014 s’elabora la memòria d’activitat en l’àmbit de la Responsabilitat Social aplicant les recomanacions de la Guia para la elaboración de Memoria de Sostenibilidad, de la Global Reporting Initiative (GRI) i d’acord amb la Guia ISO Norma UNE 26000.
La Memòria premiada, corresponent a l’exercici del 2018, reflecteix la dedicació i l’esforç que els professionals de l’Hospital realitzen per posicionar el centre com un hospital general de referència, tant pel que fa a l’assistència, la formació, la docència, la recerca i la innovació. El treball i la millora de la sostenibilitat, amb el suport de diferents aliances de les quals forma part l’entitat, conformen l’esperit de la responsabilitat social de la institució.


Aquest és el tercer reconeixement que rep l’Hospital de la Fundació Avedis Donabedian. L’any 2009 va ser guardonat amb el premi a la Millor Memòria d’una institució Sanitària i Socials per la seva transparència i esforç en comunicar a la societat les activitats realitzades per tots els professionals que el conformen, i l’any 2011 va rebre el premi a l'Excel·lència en qualitat per a projectes de salut pública, patrocinat per l'Agència de Protecció de la Salut de Catalunya, per l'estudi AVALL que van dur a terme l'Hospital General de Granollers conjuntament amb l'Institut Català de la Salut (ICS) i l'Ajuntament de Granollers.

]]>
Fri, 10 Jan 2020 13:22:05 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/224/lhospital-rep-el-premi-avedis-donabedian-a-la-millor-memoria-de-responsabilitat-social-corporativa http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/224
L’Hospital General de Granollers celebra la Festa dels Treballadors i Treballadores Granollers, 18 de desembre de 2019 — Aquest matí l’Hospital General de Granollers ha celebrat a la sala d’actes del Centre Geriàtric Adolf Montañá l’acte d’homenatge als professionals de l’Hospital que en el decurs de l’any 2019 han fet 25 i 40 anys o més que treballen al centre i de comiat de les persones que s’han jubilat durant aquest any.


Aquest és un acte que se celebra cada any a l’Hospital, coincidint amb l’inici de les festes de Nadal. Enguany, són 20 les persones que celebren els seus 25 anys a la institució, 14 els professionals que celebren 40 i 25 que fan el comiat per jubilació.


A l’acte honorífic han assistit professionals de l’Hospital, familiars i amics dels homenatjats, l’equip directiu de l’Hospital i membres del Patronat de la Fundació.

]]>
Wed, 18 Dec 2019 16:37:24 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/223/lhospital-general-de-granollers-celebra-la-festa-dels-treballadors-i-treballadores http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/223
Concurs de decoració nadalenca Una desena de decoracions guarneixen el centre


Granollers, 13 de desembre de 2019.– A l’Hospital General de Granollers estem preparant el Nadal per a tots els nostres pacients i usuaris. Una desena de decoracions, elaborades pels professionals que hi treballen, guarneixen l’hospital portant un xic d'il·lusió i fent més acollidors i agradables els espais per a tots aquells que han de passar aquestes dates al nostre centre, pacients, familiars i professionals.

Amb materials reciclats, nombrosos detalls i molta creativitat, les decoracions són possibles gràcies a la implicació de més d’un centenar de professionals de diverses unitats i serveis: primera, segona i tercera planta de l’edifici d’Atenció Ambulatòria, Àrea Quirúrgica, Unitat de Cures Intensives, Hospital de Dia Pediàtric i planta de Pediatria d’hospitalització, Servei d’Urgències i Urgències Pediàtriques, Unitat de Curta Estada (5a planta), Departament de Compres i Convalescència, al centre geriàtric.

Votació oberta a tota la ciutadania

És la tercera edició del concurs però la primera que s’obre el vot a tots els ciutadans, professionals, pacients i usuaris. Votar la decoració que més agradi és molt fàcil: només cal posar un ‘m’agrada’ a la fotografia d’Instagram amb la decoració triada.
A Instagram: @hospital_granollers
Hashtag: #concursdeconadal

Fins al 9 de gener les votacions estan obertes a aquesta xarxa social. Després d’obrir el concurs d’Instagram fa un dia, algunes decoracions acumulen més de sis-cents vots!

]]>
Fri, 13 Dec 2019 13:42:38 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/222/concurs-de-decoracio-nadalenca http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/222
XIV Jornada de la Dermatologia Catalana: nous tractaments per les malalties dermatològiques en un entorn global Experts mundials com el Dr. Mitjà comuniquen avenços en la lluita contra patologies cutànies freqüents tant en el primer món com en països no desenvolupats.


Granollers, 13 de desembre de 2019.- La dermatitis atòpica és la malaltia crònica més prevalent a la infantesa, amb un 20 per cent de la població afectada i un augment significatiu en els darrers anys. Els símptomes són excés de sequedat a la pell i brots amb molta picor.

Segons el Dr. Lluís Santamaria, immunòleg i professor de la Universitat de Barcelona, un millor coneixement de les causes immunològiques d'aquesta malaltia ha permès el desenvolupament de nous fàrmacs biològics. Dirigits a dianes immunològiques especifiques, permetran el control d'aquesta sense els efectes secundaris dels fàrmacs immunosupressors. Tot i que la incidència en adults és inferior respecte als infants, el Dr. Santamaria confirma que s'ha observat, en els darrers anys, un augment significatiu en la població adulta, de major gravetat i amb una important afectació de la qualitat de vida dels pacients.

Aquest és un dels temes que s'han exposat en la XIV Jornada de la Dermatologia Catalana celebrada a Granollers i que ha estat impulsada per la Societat Catalana de Dermatologia (SCD), de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, juntament amb la Secció Catalana de l'AEDV (Academia Española de Dermatología y Venereología) i el Servei de Dermatologia de l’Hospital General de Granollers. A la Jornada han assistit més de 140 professionals dels principals hospitals de Catalunya.

La Cooperació internacional en dermatologia també ha tingut un important paper en la Jornada. La Dra. Mònica Botta, directora mèdica de l'Hospital General de Granollers i vocal de Cooperació Internacional del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), ha dibuixat un marc conceptual del qual entenem avui dia per cooperació internacional i salut global. La Dra. Botta, ha explicat la seva experiència en l'àmbit de la cooperació en zones de conflicte, així com el seu paper al COMB on es promociona la professió mèdica des de la visió del desenvolupament, formació, recerca i l'impacte global de la salut.

D'altra banda, i seguint dins la línia de la salut dermatològica global, el Dr. Oriol Mitjà, cap de la Unitat d'Infeccions de Transmissió Sexual de l'Hospital Germans Trias i Pujol i Premi Princesa de Girona 2013, ha incidit en la importància de la investigació en les anomenades "dermatosis oblidades". Malgrat que, pel seu nom, podríem pensar que parlem de patologies poc freqüents, afecten uns mil milions de persones en 149 països d'àrees tropicals o subtropicals. Es tracta de malalties cutànies mutilats que afecten individus amb pocs recursos en entorns de pobresa, que mai milloraran perquè les conseqüències de la mateixa malaltia limiten les capacitats físiques de qui la pateix, produint rebuig social. Algunes d'aquestes "dermatosis oblidades" són la lepra, la leishmaniosi, l'úlcera de Buruli o el pian. Sobre aquesta darrera malaltia, El Dr. Mitjà va explicar el seu lideratge en els programes d'erradicació massiva en comunitats d'alt risc mitjançant la utilització d'una única dosi d'azitromicina, antibiòtic de fàcil accés en països desenvolupats com el nostre.

Per acabar la Dra. Isabel Bielsa, presidenta de la Societat Catalana de Dermatologia (SCD), de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, ha valorat molt positivament la tasca investigadora d'aquesta jornada, on la dermatitis atòpica i la cooperació internacional reflecteixen la tendència actual de la dermatologia: orientar-se cap a una perspectiva de salut global. La Dra. Bielsa també ha reclamat de l'administració un augment dels professionals d'aquesta especialitat.

Informació sobre l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears és una entitat fundada l'any 1872, amb personalitat jurídica oficialment reconeguda, i constitueix una tribuna i un lloc de reunió dels professionals de la salut de Catalunya, Balears, València i Andorra. És una institució independent al servei del país i no vinculada a cap organisme oficial.

La seva finalitat és fomentar l'estudi i el conreu de les ciències de la salut en tots els seus aspectes: humà, tècnic, social i cívic, tant en el seu vessant assistencial com docent i d'investigació.

És una comunitat científica viva, fruit de l'esforç col·lectiu, que s'adapta a les necessitats i circumstàncies científiques del moment, que treballa en col·laboració amb altres societats mèdiques, biològiques i farmacèutiques, nacionals i estrangeres, amb una constant inquietud de progrés.

És la corporació mèdica més important del nostre país, pel nombre de socis, més de 29.600. Està integrada per 86 societats científiques que agrupen els professionals de les ciències de la salut.

El curs 2018-2019 el volum d'activitats científiques que ha desenvolupat és superior als 2.600 actes i s'han comptabilitzat 582.631 hores de formació. Els professionals que hi han assistit ronda la xifra de 77.000 persones. S'hi han d'afegir, a més, 42.565 alumnes escolars.

Aquest curs s'han lliurat als socis, en beques i premis, 846.721 euros.

]]>
Fri, 13 Dec 2019 13:43:05 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/221/xiv-jornada-de-la-dermatologia-catalana-nous-tractaments-per-les-malalties-dermatologiques-en-un-entorn-global http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/221