ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Wed, 15 Nov 2017 09:36:55 +0100 Wed, 15 Nov 2017 09:36:55 +0100 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://www.fphag.cat L’Hospital General de Granollers organitza la V Jornada de Recerca i Innovació
Granollers, 15 de novembre de 2017.-
Aquesta setmana se celebra a Catalunya la 22a Setmana de la Ciència, una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Aquest esdeveniment europeu té l’objectiu d’acostar a la societat els avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera amb la finalitat d’augmentar el coneixement, la cultura i l’interès científic. El fil conductor de l’edició d’enguany és el turisme sostenible, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament promogut per Nacions Unides, que aspira a sensibilitzar els responsables de prendre decisions i el públic en general de la contribució del turisme sostenible al desenvolupament.

En aquest marc, i amb l’objectiu de celebrar els 10 anys de l’Àrea de Recerca i Innovació de l’Hospital General de Granollers, avui, 15 de novembre s’oferirà informació i es farà difusió d’alguns dels projectes de recerca i innovació que s’han realitzat o que s’estan desenvolupant actualment a l’entrada principal de consultes externes.

Per altra banda, el divendres 17 de novembre l’Hospital organitza per cinquè any consecutiu la Jornada de Recerca i Innovació amb l’objectiu d’estimular i potenciar la recerca biomèdica i translacional del centre, així com fer partícips als assistents de totes les accions que s’estan desenvolupant actualment.

En aquesta cinquena edició comptarem amb la inauguració per part del Sr. Josep Mayoral, alcalde de Granollers i president del Patronat de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, en una jornada que va adreçada a tots els professionals assistencials de l'Hospital. La ponència central, ‘La innovació i la medicina del segle XXI. Un repàs al repte que representa la Medicina en l’era d’Amazon, Uber o la fallida Theranos’, versarà sobre la telemedicina i anirà a càrrec del Dr. Frederic Llordachs, cofundador de Doctoralia Internet, responsable de e-Health de l’Associació Catalana d’Entitats de Salut, vocal de la secció eSalut del Col·legi de Metges de Barcelona.

Seguidament, hi haurà la presentació dels articles, les comunicacions orals i projectes seleccionats d’aquesta edició per a la seva puntuació final. Es valorarà l’originalitat del projecte, el seu impacte en la pràctica assistencial, en la prevenció o la millora de la salut de la població així com la seva viabilitat.

Campanya de la 22a Setmana de la Ciència
Dia: 15 de novembre
Hora: De 9 a 14 hores
Lloc: vestíbul de consultes externes

V Jornada de Recerca
Dia: 17 de novembre
Lloc: Aula de Docència de l’Hospital General de Granollers
Hora: 10 hores

]]>
Wed, 15 Nov 2017 09:36:55 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/154/lhospital-general-de-granollers-organitza-la-v-jornada-de-recerca-i-innovacio http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/154
La Unitat de Neurologia de l’Hospital General de Granollers col·labora en dos projectes premiats per la Fundació La Marató de TV3 Granollers, 10 de novembre de 2017.- La Fundació La Marató de TV3 finançarà 37 projectes de recerca sobre l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques amb la recaptació de fons de l’edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio del 2016. D’aquests projectes la Unitat de Neurologia de l’Hospital General de Granollers col·laborarà en dos.

A l'edició 2016 s'hi van presentar 74 projectes, que van ser avaluats, en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància, per 47 científics d'àmbit internacional especialistes en aquesta matèria. La gestió de l'avaluació la va dur a terme l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya del Departament de Salut. D'acord amb la proposta de la Comissió Assessora Científica de la Fundació La Marató de TV3, el Patronat va acordar distribuir 9.686.188 entre els 37 projectes de recerca científica d'excel·lència.

La Unitat de Neurologia de l'Hospital General de Granollers, encapçalada per la Dra. Dolores Cocho, participa com a col·laborador en dos d'aquests projectes premiats. El primer és "Afrontar a els Reptes de l’atenció aguda a les persones amb ictus al segle XXI: Assolir les màximes Taxes de tractaments de reperfusió. Eliminar les desigualtats en l’accés i el maneig de les macrodades", dirigit pel Dr. Miquel Gallofré des de la Fundació Ictus i premiat amb un total de 348.501 euros; el segon estudi, "Impacte sanitari, social i econòmic de facilitar l’accés dels pacients amb ictus agut a centres d´atenció integral de l'ictus. Estudi de costos-utilitat associat a l’Assaig RACECAT“, un treball dirigit per la Dra. Aida Ribera de l’Institut de Recerca de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i premiat amb un total de 169.250 euros.

Participar en projectes d'investigació és fonamental dins de la pràctica habitual de la Unitat de Neurologia per poder millorar els coneixements i oferir noves teràpies als pacients amb ictus. Actualment l'ictus afecta entre 150-250 casos per cada 100.000 habitants/any, sent la principal causa de discapacitat en el món desenvolupat.

“Gràcies a la investigació, ara per ara disposem de tractaments molt eficaços en l'ictus, aconseguint taxes de curació superiors al 60% tres mesos després. No obstant això, queda molt camí per recórrer, i iniciatives com La Marató de TV3 són una gran oportunitat i responsabilitat per completar aquests projectes. El caràcter social i altruista que demostra any rere any la població catalana recaptant importants fons per a la investigació, ens obliga a donar el màxim de nosaltres mateixos com científics” explica la Dra. Cocho, cap de la Unitat de Neurologia de l’Hospital General de Granollers.

La Marató de TV3

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per la Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva. Però La Marató de TV3 va més enllà de l'obtenció de fons: fa una important tasca de sensibilització de la població catalana respecte a les malalties a les quals es dedica i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les. Per a La Marató és tan important la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l'educació de la societat en la cultura científica. Els resultats de les diferents edicions de La Marató han demostrat la capacitat de la societat catalana d'aplegar-se en un acte solidari.

]]>
Fri, 10 Nov 2017 09:57:50 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/153/la-unitat-de-neurologia-de-lhospital-general-de-granollers-col%c2%b7labora-en-dos-projectes-premiats-per-la-fundacio-la-marato-de-tv3 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/153
L’Hospital General de Granollers posa en marxa una nova campanya per potenciar l’ús de la seva APP • Aquesta eina facilita informació àmplia i actualitzada sobre les proves i visites previstes a l’àrea de Consultes Externes de l’Hospital

• L’aplicació permet demanar canvis en la citació


Granollers, 8 de novembre de 2017. L’Hospital General de Granollers inicia una campanya per potenciar l’ús de l’APP del centre amb l’objectiu de millorar la comunicació amb el seu usuari. A través d’aquesta eina, el ciutadà disposa d’informació àmplia i actualitzada sobre les seves proves i visites, així com de les persones al càrrec seu (pares, fills, etc.), prèvia autorització. També té a la seva disposició un canal àgil per tramitar canvis de visita, així com un indicador dels temps d’espera de les urgències de l’Hospital i d’Urgències Centre.

Actualment, l’Hospital prioritza la comunicació amb els usuaris a través del correu electrònic, però la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) limita la informació que se li pot oferir a través d’aquest canal, ja que no permet informar sobre el nom del servei on tindrà lloc la cita o la preparació que ha de dur a terme l’usuari per realitzar la prova o visita. És per aquest motiu, que l’Hospital potencia l’APP perquè permet donar una informació més completa al ciutadà, ja que no està subjecte a aquestes limitacions de LOPD.

Un altre benefici que contempla l’APP és que permet comunicar a l’usuari els seus canvis de citació a través de missatges emergents al seu mòbil en el mateix dia que es produeixen els canvis.

Com comunica l’usuari?
Amb aquesta acció, l’Hospital General de Granollers aposta per una solució mòbil per millorar l’atenció amb el pacient, tenint en compte que, és més extens l’ús de les tecnologies a través d’aquests dispositius (tauleta, ordinador, telèfon mòbil).

Com donar-se d’alta?
L’APP està accessible, tant per dispositius mòbils com per tauletes, a través de la pàgina web de l’Hospital www.fphag.cat o bé mitjançant Google Play (dispositius Android) o App Store (dispositius Apple).

Una vegada descarregada l’aplicació és necessari passar per qualsevol taulell d’informació de l’Hospital per tal de tramitar l’accés a la part confidencial de l’APP, per consultar dades sobre proves i visites.


Més informació sobre l’APP de l’Hospital: procés per instal·lar-la i per donar-se d’alta a l’àrea privada.

]]>
Wed, 08 Nov 2017 13:17:46 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/152/lhospital-general-de-granollers-posa-en-marxa-una-nova-campanya-per-potenciar-lus-de-la-seva-app http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/152
8è Concurs de fotografia sobre la lactància materna a l'Hospital General de Granollers Granollers, 4 d’octubre de 2017 –  Avui la Comissió de Lactància de l’Hospital General de Granollers ha organitzat la vuitena edició del concurs de fotografia per commemorar la Setmana Mundial de la Lactància Materna, amb l’objectiu de promoure l’alletament matern i sensibilitzar als futurs pares i mares dels beneficis que comporta en la salut dels nadons.

La promoció de la lactància materna, és una tasca que l’equip de l’àrea maternoinfantil i pediatria de l’Hospital porta a terme des de l’any 1999, i que ha estat reconeguda amb el guardó IHAN (Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància).

Durant tot el matí s’han exposat les 31 fotografies que s’han presentat al vestíbul de l’edifici de consultes externes .

PLAY S.A. empresa de referència en el sector de la puericultura, reafirmant  el seu compromís amb la seguretat dels infants un  any més ha volgut donar suport a aquesta iniciativa amb el lliurament del primer premi que consistirà en una Cadireta per al cotxe Volta Fix del grup 0+/1 (0 a 18 kg).

D’altra banda, l'empresa Suavinex, dedicada a productes relacionats amb l'embaràs, la futura mamà, la lactància materna i els nadons, oferirà el segon premi un Extractor de llet elèctric i una cistella amb productes de la marca i per últim l’empresa Medela, fabricant global de solucions mèdiques d’aspiració i extractors de llet d’alta tecnologia, promocionarà la iniciativa amb el lliurament del tercer premi, un altre Extractor de llet elèctric.

]]>
Wed, 04 Oct 2017 17:23:00 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/151/8e-concurs-de-fotografia-sobre-la-lactancia-materna-a-lhospital-general-de-granollers http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/151
L'Hospital General de Granollers ha habilitat WiFi gratuït per tot el recinte hospitalari L’Hospital General de Granollers ha instal·lat una xarxa WiFi adreçada als usuaris.

A partir d’aquesta setmana tots els usuaris, familiars i acompanyants que visitin l’Hospital podran accedir a Internet de manera oberta i gratuïta amb el seus dispositius mòbils, tablets o ordinadors. D’aquesta manera l’entitat vol adaptar-se a les necessitats de connectivitat dels seus usuaris.

La nova instal·lació consta d’una infraestructura àmplia capaç de donar cobertura a tot el recinte hospitalari (Edifici d’Hospitalització, Consultes Externes i Centre Geriàtric).

Per accedir-hi només cal que l’usuari es registri, a través de la pàgina web a la què el WiFi redirecciona, amb el seu nom i un correu electrònic.

Aquesta xarxa es suma a la que ja es va obrir a principis d’any per als professionals de l’entitat pel que en l’actualitat l’Hospital ja es pot considerar un espai 100% connectat.

]]>
Tue, 18 Jul 2017 16:31:32 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/150/lhospital-general-de-granollers-ha-habilitat-wifi-gratuit-per-tot-el-recinte-hospitalari http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/150